OIM Nandžing 2014.

2. Olimpijske igre mladih (OIM) održale su se od 16. do 28. kolovoza u Nandžing, glavnom gradu kineske provincije Jiangsu. U 12 dana trajanja održana su 222 natjecanja u 29 sportova koji su inače u programu olimpijskih igara, uključujući golf i ragbi 7 koji su imali svoju premijernu izvedbu a prije Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Pokazni sportovi bili su sportsko penjanje, koturaljkanje, skateboarding i wushu.


Nizom interaktivnih radionica u kulturno obrazovnom programu Igara mladih, a pod geslom „dijelimo Igre, dijelimo snove“ sportaši su učili o vrijednostima olimpizma, komunikaciji, zdravom životu i društvenoj odgovornosti razvijajući potrebne socijalne i druge vještine kako bi postali vrsni i uspješni veleposlanici svoga sporta. U tome im su kao uzori i promotori pomagali brojni olimpijci. 

Na Igrama mladih u Nandžingu sudjelovala su 24 hrvatska sportaša (14m i 10ž) u 13 sportova: atletika, boks, badminton, gimnastika, jedrenje, judo, mačevanje, plivanje, streljaštvo, stolni tenis, taekwondo, tenis i veslanje.

 

Službena web stranica OIM Nandžing 2014.

Zagreb/Nandžing, 01. rujna 2014. - Na drugim Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu mladi hrvatski sportaši, njih 24 koji su nastupili u 13 sportova, osvojili su šest odličja od kojih su tri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane.

Zagreb/Nandžing - Delegacija mladih hrvatskih sportaša na OIM Nandžing 2014., sveukupno njih 24 (14 m i 10 ž)

NANDŽING, 28. kolovoza 2014. - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, koji s izaslanstvom Hrvatskoga sabora i predstavnicima hrvatskih gospodarstvenika boravi u službenom posjetu Kini, posjetio je u četvrtak, 28. kolovoza 2014. godine u Nandžingu hrvatske mlade olimpijce, sudionike 2. Olimpijskih igara mladih.