Ispis

Buenos Aires, 13. listopada 2018. - Šestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu hrvatski su rukometaši i rukometašice na pijesku ušli u zonu borbe za medalje. Pobjedom nad Paragvajom 2-0, naše su igračice izborile polufinale olimpijskog turnira, u kojem će se ponovno sučeliti s Nizozemkama i dobiti priliku za uzvrat za nedavni poraz od 1-2.

Rukometaši su, unatoč posrtanju s Tajlandom (0-2), osigurali polufinale sa Španjolskom, koja im je također dužnik otprije dva dana, kada su poraženi 0-2. I jedni i drugi imaju iznimno teške zadaće, ali kad su u pitanju naše mlade rukometne snage na pijesku - ništa nije nemoguće.

 

Jedina naša streljaška uzdanica, Marijana Matea Štrbac, nije uspjela proći u polufinale mješovitih parova u disciplini zračni pištolj na 10 m. S partnerom, Bjelorusom Kurdzijem, poražena je u četvrtfinalu od iračko-belgijske kombinacije Al-Kaabi, Son (5-10).
Nakon što je Palma Čargo zauzela 10. mjesto u ukupnom redoslijedu discipline windsurfer–techno 293+, ni naš jedini jedriličar Martin Dolenc nije prošao u finalnu skupinu od osam natjecatelja u kajtanju, čemu je pridonio i velik broj otkazanih plovova.

Ana Brkljačić zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama bacačica kugle, a stolnotenisačica Andrea Pavlović u mješovitoj ekipi Intercontinental oprostila se od Igara s porazima u pojedinačnoj i u konkurenciji parova (s Argentincem Betancorom Fernandezom).

Plivačica Nika Čulina bila je četvrta u kvalifikacijskoj skupini discipline 200 m prsno, ali nedovoljno za finale u jakoj konkurenciji od 40 plivačica. Dominik Karačić je bio sedmi u izlučnoj utrci na 200 m leptir, a sedmo mjesto u skupini bio je krajnji kvalifikacijski domet i naše štafete na 4x100 m, u sastavu: Čulina, Šulenta, Karačić i Marić.

 

Rasplet olimpijskog turnira u rukometu na pijesku i podjela medalja dogodit će se sa završetkom subotnjeg dana, a tijek utakmica može se pratiti i na službenoj stranici HOO-a (www.hoo.hr) u prijenosu Olympic Channela (livestream) od 14.20 i 19 sati. (hoo/vk)