Ispis

Buenos Aires, 11. listopada 2018. - Četvrti dan natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6. - 18. listopada) u hrvatskom je taboru najviše zadovoljstva donio predstavnicima u rukometu na pijesku. Rukometaši su u završnoj utakmici skupine B svladali Mauricijus sa 2-0, a rukometašice jednako uvjerljivo Američku Samou. U nastavku natjecanja slijede im kudikamo jača iskušenja kao uvertira borbe za odličja.

Nositeljica hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Igara, teakwondašica Lucija Domić (kategorija do 63 kg), ostala je u predvorju borbe za odličja. Nakon uvjerljive pobjede nad Malijkom Traore 35-8, u četvrtfinalu je sa 13-7 poražena od Nadice Božanić (Srbija), kasnije osvajačice srebrnog odličja. 

Jedriličari su ponešto pokvarili plasmane - Martin Dolenc je u kajtanju 10. nakon odrađenog petog plova, a Palma Čargo 17. nakon devet plovova discipline windsurfing-tehno 293+. Plivač Dominik Karačić zauzeo je šesto mjesto u kvalifikacijskoj utrci discipline 50 m dupin, a Lucija Šulenta osmo u disciplini 50 m leđno. Oba njihova dometa bila su nedovoljna za prolazak u polufinale.

Petoga dana OIM-a jedine će nam uzdanice biti rukometaši(ce). Žensku ekipu čeka sraz s Argentinom i Nizozemskom, dok su pred muškim izabranicima ogledi sa Španjolskom i Mađarskom. (hoo/vk)