Ispis

Buenos Aires, 10. listopada 2018. - Treći natjecateljski dan na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6.-18. listopada) nije donio Hrvatskoj očekivano odličje. Naše glavne uzdanice bile su iz veslanja. Dvojac bez kormilara, Anton i Patrik Lončarić, nije uspio proći u A finale, među četiri najbolje posade koje su odlučivale o raspodjeli medalja.

Osječani su u svojoj polufinalnoj skupini (od po četiri čamca) za 47 stotinki bili sporiji od vremena koje je osiguravalo nastup u finalu. Teško im može biti utješno da su ispred njih bili budući osvajači zlatnog i srebrnog odličja - Talijani i Rumunji. U utješnom B finalu, naš dvojac je stigao drugi, za ukupno 6. mjesto na OIM-u.

Ženski dvojac bez kormilara, Aria Cvitanović i Izabela Krakić, također nije uspio proći u borbu za odličja. Četvrto mjesto u polufinalu, jednako kao i u B finalu, što im je donijelo ukupno 8. mjesto.

Ni strijelkinja Marijana Matea Štrbac nije uspjela izboriti finale discipline zračni pištolj 10 m. Malo je nedostajalo. U kvalifikacijama je bila 11., a najboljih osam prošlo je u borbu za medalje.

Plivačica Nika Čulina bila je šesta u kvalifikacijama discipline 100 m prsno, nedovoljno za prolazak u polufinale, rezervirano za 16 najboljih u konkurenciji njih 48.

Jedriličar Martin Dolenc je odradio dva solidna plova u kiteboardingu, ali je nakon trećega, kao petoplasirani, zaradio bodovno penaliziranje, što će mu pokvariti ukupni učinak. Windsurferica Palma Čargo je 11. nakon šest plovova u konkurenciji 22 natjecateljice.

Mladi rukometaši na pijesku ostvarili su dvije pobjede u istom danu. Sa 1-0 svladali su Talijane, istim omjerom potom i Paragvajce. Rukometašice su imale polovičan učinak - nakon pobjede nad Tajvanom 2-0, identičnim rezultatom poražene su od Mađarske. U nastavku razigravanja po skupinama slijede im ogledi s Mauricijusom (dečki) i Američkom Samoom (djevojke).

Osim rukometaša i rukometašica, četvrtog dana OIM-a na borilišta će naši predstavnici u plivanju, jedrenju, streljaštvu i taekwondou.

Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu mogu se uživo pratiti u prijenosima Olympic Channela na službenoj stranici HOO-a. (hoo/vk)