Buenos Aires, 8. listopada 2018. - Drugog natjecateljskog dana Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu počelo je preliminarno razigravanje i u rukometu na pijesku, u kojem Hrvatska ima dvije reprezentacije.

U skupini A ženska ekipa ostvarila je dvije pobjede, 2-0 protiv Mauricijusa i Rusije, dok su rukometaši otvorili olimpijski turnir u skupini B porazom od domaćina Argentine, 1-2. No, iskupili su se u drugom ogledu - pobjedom nad Portugalom 2-1.
Veslačka braća Lončarić u dvojcu bez kormilara pobjednički su odradili drugi krug natjecanja u veslačkom sprintu (na 500 metara). Bili su gotovo dvije sekunde brži od Talijana. Istovrsni ženski dvojac, Aria Cvitanović i Izabela Krakić, bio je drugoplasiran u svojoj skupini, s približno dvije sekunde zaostatka iza Kineskinja. Plivač Dominik Karačić bio je sedmi u skupini na 100 m dupin, kao i Ognjen Marić na 200 m slobodno. Karačiću nedovoljno za polufinale, Mariću za finale (najboljih osam iz svih skupina plivalo je za odličja).
Stolnotenisačica Andrea Pavlović poražena je u skupini A pojedinačnog turnira od Bjeloruskinje Bogdanove (2-4). Jedriličarka Palma Čargo na desetom je mjestu u disciplini winfsurfer - tehno 293+ nakon tri plova, dok će Martin Dolenc u kajtanju imati olimpijski debi u utorak.

Osim jedriličara, od hrvatskih mladih olimpijaca u utorak će na borilišta još i stolnotenisačica Andrea Pavlović, plivačica Nika Čulina (100 m prsno), strijelkinja Marijana Matea Štrbac te obje veslačke posade i obje reprezentacije u rukometu na pijesku (djevojke igraju s Tajvanom i Mađarskom, dečki s Italijom i Paragvajom). (hoo/vk)