Ispis

Zagreb, 1. listopada 2018. - Na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6. - 18. listopada 2018.) Hrvatsku će predstavljati 36 sportašica i sportaša u 10 sportova. To je konačna brojka naših sudionika, nakon što je sportska penjačica Jani Zoraj bila prinuđena odustati od nastupa iz zdravstvenih razloga.

 

Naše olimpijske uzdanice u dobi od 14 do 18 godina su: Ana Brkljačić (atletika), Hermana Dermiček (dizanje utega), Palma Čargo i Martin Dolenc (jedrenje), Ana Viktorija Puljiz (judo), Nika Čulina, Lucija Šulenta, Dominik Karačić i Ognjen Marić (plivanje), Andrea Pavlović (stolni tenis), Marijana Matea Štrbac (streljaštvo), Lucija Domić, Lena Stojković i Josip Teskera (taekwondo), Aria Cvitanović, Izabela Krakić, Anton i Patrik Lončarić (veslanje). Hrvatske boje branit će i dvije reprezentacije u rukometu na pijesku - muška (Tin Brzica, Mateo Budić, Ivan Antonio Hančić, Borna Kolić, Marko Marunčić, Krešimir Obratov, Ivan Palac, Marko Pranjić i Bruno Sudarević) te ženska (Rea Banić, Mia Bošnjak, Petra Lovrenčević, Anja Vida Lukšić, Ana Malec, Vanja Perenčević, Saša Sladić, Mia Tupek i Nika Vojnović).

U hrvatskom olimpijskom izaslanstvu ukupno je 58 članova, a po prvi put na olimpijskom natjecanju imamo predstavnicu u kategoriji „Young Change Maker“ (nekad: sportska ambasadorica) - Osječanku Mariju Lozančić, i mladog novinara na medijskoj obuci MOO-a, Riječanina Filipa Ožbolta.

 

Taekwondašica Lucija Domić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja Igara, koja će se prvi put u povijesti olimpizma dogoditi na gradskom trgu, a ne na stadionu.

 

Najveća skupina hrvatskih sportaš(ic)a i članova izaslanstva putuje u Argentinu u utorak, 2. listopada 2018., zrakoplovnim letom preko Pariza u 15.10. Okupljanje u Zračnoj luci Franjo Tuđman predviđeno je za 13 sati. (hoo/vk)