Tarragona, 27. lipnja 2018. - Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija izborila je polufinale Mediteranskih igara u Tarragoni, nakon četvrtfinalne pobjede nad Slovenijom 17-16. Tvrda utakmica s malo pogodaka bila je, prema izborniku Lini Červaru, demonstracija vrlo dobre igre u obrani i prevelikog broja promašenih čistih prilika u napadu.

Josip Božić Pavletić i Marin Šipić bili su najučinkovitiji naši igrači s po tri pogotka. Červarovi izabranici u petak će u polufinalu igrati s pobjednikom utakmice Španjolska - Srbija.

 

Četvrtfinalnim porazom 0-3 (18-25, 18-25, 23-25) od Talijana, favorita muškog odbojkaškog turnira na MI u Tarragoni, naši su se odbojkaši oprostili od borbe za odličja pa će od petka krenuti u razigravanje za redoslijed od 5. do 8. mjesta.

 

Odbojkašice će u četvrtak, također u četvrtfinalu, odmjeriti snage s Portugalkama, a sudeći prema raspoloženju u našim redovima, i debitantice na Mediteranskim igrama trebale bi osjetiti pobjednički inat naših reprezentativki. (hoo/vk)