Ispis

Oran, 29. lipnja 2022. - U nastavku berbe odličja hrvatskih sportaša i sportašica na Mediteranskim igrama u Oranu na postolje su se vratili boćari, točnije boćarica - Ria Vojković. Nakon jučerašnje bronce Marina Milićevića u preciznom izbijanju, Vojković je osvojila srebrnu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, potvrdivši da je četvrti natjecateljski dan na MI-ju hrvatskim predstavnicima bio najpogodniji za skupljanje srebrnih kolajni kojih je do danas i nedostajalo u kolekciji...

U polufinalu Ria Vojković je svladala Talijanku Serenu Traversu (36-32), a odlično se držala i u finalnom dvoboju. No, Turkinja Inci Ece Ozturk ukupno je bila preciznija te se bodovnim omjerom 35-28 domogla mediteranskog zlata..

U borbi za odličje imali smo još jednu predstavnicu. Carrolina Bajrić ostala je nadomak brončane medalje u preciznom izbijanju. Slovenka Tadeja Petrič slavila je s 24-18.

 

S dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalje (ukupno devet), Hrvatska je trenutačno na razini svog ukupnog mediteranskog prosjeka - na 9. mjestu ljestvice medalja.

Posljednji dan lipnja (četvrtak) donosi nove prilike za odličja. Nastavlja se judo, jedrenje, streličarstvo, kreću - atletika, streljaštvo, košarka 3x3 (Hrvatska - Grčka), rukomet (Hrvatska - Tunis), četvrtfinalne utakmice igraju odbojkaši (s Grčkom) i odbojkašice (s Italijom)... (hoo/vk)