Zagreb, 15. lipnja 2022. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač priredio je u prostorijama nacionalne olimpijske udruge prijam za izaslanstvo Hrvatskog saveza tajlandskog boksa (HSTB) koje je predvodio predsjednik Mario Franić.

U njegovoj pratnji bili su glavni tajnik HSTB-a Alan Mijić, šef struke, dopredsjednik i član Upravnog odbora HSTB-a Siniša Andrijašević koji uživa i status najtrofejnijeg hrvatskog borca, potom izbornik reprezentacije Ivan Rudan, njegov vrijedni pomoćnik Marko Žaja te prijatelj i podupiratelj Saveza, general pukovnik Mate Laušić. Povod je bio itekako svečarski - glavni tajnik HOO-a Krajač čestitao je našim reprezentativcima u tajlandskom boksu na čak sedam seniorskih odličja (od kojih tri zlatna), koje su početkom lipnja donijeli sa Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Svjetsko zlato u ženskoj seniorskoj konkurenciji izborile su Lucija Bilobrk i Helena Jurišić, kao i Ivan Bertić u mlađeseniorskom uzrastu (U 23). Srebrno odličje osvojio je Vito Košar (U 23), a u istom dobnom uzrastu broncom se okitio Vito Stojčić. Brončane medalje u seniorskoj kategoriji iz Abu Dhabija su donijeli Toni Čatipović i Petar Drežnjak. Uslijed sportskih i studentskih obveza, prijamu u HOO-u nazočilo je četvero medaljaša, a svima njima glavni tajnik HOO-a uručio je prigodne darove. 

- Uvijek me veseli kada nam u goste dođu predstavnici sportova koji, prema ostvarenim rezultatima, zaslužuju veliku pozornost, a jedan od takvih je i tajlandski boks. Sedam medalja u svjetskoj konkurenciji uistinu je vrijedno postignuće. Uz to, pohvale zaslužuje i vodstvo Saveza koje je HSTB osovilo na noge i stabiliziralo ga, nakon kriznog razdoblja u kojem je Savezu zaprijetio financijski krah - poruka je prvog operativca hrvatskog sporta Siniše Krajača. 

Zahvaljujući na prijamu i potpori HOO-a, čelnik HSTB-a Mario Franić poklonio je glavnom tajniku HOO-a reprezentativni dres. 

Hrvatski savez tajlandskog boksa osnovan je 3. studenoga 1997. godine u Zagrebu. Član je kontinentalnog udruženja (European Muaythai Federation - EMF) i svjetske federacije (International Muaythai Federation Amateur - IFMA). Od 7. travnja 2006. godine član je Svjetske sportske asocijacije (GAISF). Potkraj 80-ih godina i tijekom ratnih 90-ih godina prošlog stoljeća Hrvatsku je u tajlandskom boksu proslavio legendarni Branko Cikatić, poznat i pod nadimkom "hrvatski tigar".  (hoo/vk)