2. MEDITERANSKE IGRE NA PIJESKU PATRAS 2019.
(Patras, Grčka, 25. - 31. kolovoza 2019.)

 

Na 2. Mediteranskim igrama na pijesku, održane od 25. do 31. kolovoza u Patrasu (Grčka), sudjelovali su sportaši/sportašice iz 26 država. Natjecali su se u 11 sportova: akvatlonu (1000m plivanje + 5000m trčanje), daljinskom plivanju, hrvanju na pijesku, kajaku, nogometu na pijesku, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, ronjenju/plivanju s perajama, skijanju na vodi, tenisu na pijesku i veslanju.

Hrvatsku je u Patrasu predstavilo 20 sportaša/sportašica u šest sportova: Nataša Šustić i Igor Boraska u veslanju, Luka Grgorinić u akvatlonu, Antonija Buličić i Grgo Mujan u daljinskom plivanju, Marko Sremec, Dora Bassi, Filip Strikinac u ronjenju/plivanju s perajama, Valentina Vrbanc i Sara Radanović u odbojci na pijesku te muška reprezentacija u rukometu na pijesku (Filip Dominik Hančić, Tomislav Lauš, Josip Matezović, Nikola Finek, Ivan Palac, Josip Leko, Nikola Marciuš, Filip Goričanec, Mateo Budić i Mario Lacković).

 

Mediteranske igre u sportovima na pijesku i moru održavaju se svake četvrte godine a domaćin prvih Mediteranskih igara na pijesku bila je Pescara (Italija) 2015. godine.

 

Sastav sportske delegacije MI na pijesku Patras 2019.

Službena web stranica Igara

3
2
 • Dora Bassi (50 m AP)
  2. mjesto   Sport: Ronjenje   Natjecanje: MI na pijesku Patras 2019.
 • Dora Bassi (200 m SF)
  2. mjesto   Sport: Ronjenje   Natjecanje: MI na pijesku Patras 2019.
 • Dora Bassi (100 m AP)
  2. mjesto   Sport: Ronjenje   Natjecanje: MI na pijesku Patras 2019.
 • Filip Strikinac (50 m AP)
  3. mjesto   Sport: Ronjenje   Natjecanje: MI na pijesku Patras 2019.
 • Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku (m)
  ( Filip Dominik Hančić, Tomislav Lauš, Josip Matezović, Nikola Finek, Ivan Palac, Josip Leko, Nikola Marciuš, Filip Goričanec, Mateo Budić i Mario Lacković )
  3. mjesto   Sport: Rukomet na pijesku   Natjecanje: MI na pijesku Patras 2019.

Patras, 31. kolovoza 2019. - Spuštanjem zastave Mediteranskih igara u grčkom Patrasu, uz veliki vatromet i glazbeni spektakl koji je rasplesao sudionike, završilo je drugo izdanje Mediteranskih igara na pijesku, na kojima je nastupilo i 20 hrvatskih sportašica i sportaša u šest sportova. A posljednji od naših aduta nastupio je akvatlonac Luka Grgorinić, koji je završnog natjecateljskog dana ostao u "predvorju odličja" na vrlo dobrom 5. mjestu (31.56). Na svečanosti zatvaranja Igara na plaži u Patrasu hrvatsku zastavu nosila je naša najuspješnija predstavnica Dora Bassi, trostruka osvajačica srebrnog odličja u ronjenju-plivanju s perajama.

Patras, 27. kolovoza 2019. - S Mediteranskih igara na pijesku u grčkom Patrasu (25. - 31. kolovoza) kao na traci stižu hrvatske medalje. U samo dva dana sjajna Dora Bassi postala je vlasnica triju srebrnih odličja u ronjenju i plivanju s perajama. Kao mediteranska doprvakinja na postolju je završila u disciplinama 50 m AP i 200 m SF (surface/površinski), a danas još i na 100 m AP, uz finale na 400 m. Na treće srebro Dore Bassi u utorak se “nadovezao” Filip Strikinac, osvajanjem bronce s novim državnim rekordom na 50 m AP (15.000 sekundi), kao i uz još jedan solidan finalni nastup - na 50 m BF (dvostruke peraje).

Patras, 26. kolovoza 2019. - S Mediteranskih igara na pijesku, koje se od 25. do 31. kolovoza održavaju u grčkom Patrasu, stigle su i prve medalje hrvatskih predstavnika, točnije - predstavnice. Dvije srebrne kolajne osvojila je Dora Bassi u ronjenju i plivanju s perajama. Nakon odličja na 50 m apnea, Bassi je u finalnom nastupu na 200 m surfacea/površinski, također izborila srebro, iako je bila vodeća do posljednjih deset metara i zlato je bilo nadohvat ruke. Bez obzira na to, zaslugom Dore Bassi, Hrvatska je zauzela treće mjesto na ljestvici država osvajačica medalja, a nastupa ukupno 26 država.