Minsk, 30. lipnja 2019. - Posljednjeg natjecateljskog dana na drugim Europskim igrama u Minsku hrvač Ivan Huklek borio se za brončano odličje u kategoriji do 87 kilograma, no nije završio na pobjedničkom postolju. Bolji od njega omjerom 7-1 bio je Mađar Viktor Lörincz. Hrvatska je tako ostala na subotnjem učinku osvojenih odličja - ukupno osam: dva zlatna (Lucija Babić u sambu i Ivan Kvesić u karateu), srebrno (Anđelo Kvesić u karateu) i pet brončanih (boksači Marko Milun i Toni Filipi, judašica Barbara Matić, stolnotenisač Tomislav Pucar i streličar Mario Vavro).

Na nedjeljnoj svečanosti uručenja boksačkih odličja posljednji je od naših sportaša medalju (osvojenu u petak) primio teškaš Toni Filipi, a tom prigodom zapljeskao mu je i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je nazočio završnoj boksačkoj svečanosti.
Hrvatska je u Minsku nastupila sa 45 sportaša i sportašica u 12 pojedinačnih sportova, a u polovičnom broju sportova osvojena su odličja (u boksu i judu Europske igre bile su ujedno i europska prvenstva). Na ljestvici osvojenih medalja Hrvatska je na 28. mjestu od 50 država čiji su predstavnici nastupili u Minsku.
Na prvim Europskim igrama 2015. u Bakuu (Azerbajdžan) sudjelovalo je 106 hrvatskih sportašica i sportaša u 18 sportova, od toga dva ekipna. Osvojili su 11 medalja: jedno zlato - Maša Martinović (karate), četiri srebra - Jelena Kovačević (karate), Ana Zaninović (taekwondo), Petar Gorša (streljaštvo), Nikola Obrovac (plivanje) i šest bronci - Ana Lenard (karate), Lucija Zaninović (taekwondo), Iva Radoš (taekwondo), Dominik Etlinger (hrvanje), Vedran Golec (taekwondo), Josip Bepo Filipi (boks). Iako su u Minsku, za razliku od Bakua, nastupali hrvatski seniori i seniorke, trend uspješnosti ostao je isti - većina odličja ponovno je stigla iz borilačkih sportova. (hoo/vk)