Minsk, 27. lipnja 2019. - Bronca streličara Marija Vavre obilježila je hrvatskim predstavnicima 7. natjecateljski dan na Europskim igrama u Minsku (21.- 30. lipnja). A dan je bio iznimno težak za natjecatelje na otvorenom. Nestabilno vrijeme - vjetrovito, s čestim naletima kiše - dovoljno za smetnju i dekoncentraciju. Mario Vavro odolio je svim izazovima meteorološke naravi, njegove kolegice iz streljaštva nisu u tome uspjele. Snježana Pejčić i Marta Zeljković nastupile su u trostavu zračne puške na 50 m i zauzele 26. i 27. mjesto. Drugu vrstu peha imao je Filip Ude koji nije prošao u subotnji finale gimnastičkog višeboja. Imao je zapravo vrlo nezgodan pad s konja s hvataljkama i završio je kvalifikacijski nastup kao 29.

Kajakašica Anamaria Govorčinović zauzela je 4. mjesto u B finalu discipline K1 500 m (ukupno 13.), a budući da ove godine, upravo zbog EI u Minsku, nema europskog prvenstva mirnovodaša, solidno je to ostvarenje u najjačoj konkurenciji Starog kontinenta.
Stolnotenisači su u momčadskom dijelu natjecanja zapeli u četvrtzavršnici. Bolji sa 3-2 bili su Šveđani. Andrej Gaćina i Frane Kojić otvorili su meč svladavši sa 3-1 Karlssona i Perssona, potom je još jednu pobjedu istim omjerom donio Tomislav Pucar (protiv Karlssona), ostali dvoboji pripali su švedskim izabranicima.
Jedno od najugodnijih hrvatskih iznenađenja na Igrama u Minsku, badmintonašica Maja Pavlinić, nije uspjela prirediti novu senzaciju. Završila je nastup u šesnaestini finala porazom (7-21, 11-21) od europske prvakinje, Ruskinje Jevgenije Kosetskaje.
Petak je dan velikih događaja za hrvatske boksačke predstavnike u Minsku. Oko 17 sati Marko Milun se bori za finale superteške kategorije (s Ukrajincem Viktorom Vihristom), a iza 22 sata polufinalni meč očekuje i Tonija Filipija (s Rusom Muslimom Gadžimagomedovim). S nastupima kreću i hrvači - Ivan Lizatović (do 60 kg) i Božo Starčević (do 77 kg). (hoo/vk)