Minsk, 25. lipnja 2019. - Hrvatska turistička zajednica (HTZ), zlatni partner hrvatske olimpijske obitelji i stalni pokrovitelj Hrvatske kuće na Olimpijskim igrama od Atene 2004. godine, priredila je u suradnji s Odjelom za marketing HOO-a, promociju hrvatskog turizma u Bjelorusiji. Događaj u hotelu Hilton u Minsku, kojem su nazočili i predstavnici Turističke zajednice grada Zagreba, izazvao je velik interes bjeloruskih turoperatora I predstavnika putničkih agencija. Neizostavna je bila HTZ-ova prezentacija hrvatske turističke ponude, a ljepote naše zemlje pritom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

Promociju hrvatskog turizma uveličalo je i troje iznimnih sportaša, sudionika Europskih igara u Minsku - osvajačica zlatne medalje u sambu Lucija Babić, vlasnica europske bronce u judu Barbara Matić te evidentni streljaški olimpijac za Tokio 2020. Miran Maričić.
Pedesetak nazočnih prigodnim je govorom pozdravio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a događaj su nazočnošću uveličali i predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janez Kocijančič te glavni tajnik EOO-a Raffaele Pagnozzi.