Minsk, 24. lipnja 2019. - Četvrtog natjecateljskog dana Europskih igara u Minsku (21.- 30. lipnja) hrvatski predstavnici nisu se penjali na pobjednička postolja, a najbliži tome bio je judaš Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kg. Nakon što je eliminirao Mađara Zalana Ohata i Bjelorusa Daniela Muketea, u polufinalu ga je zaustavio Rus Arman Adamjan, a u kasnijoj borbi za broncu poražen je i od Azerbajdžanca Elmara Gasimova. U polufinalnom dvoboju Kumrić je bio u velikoj prilici proći u finale, no nije izdržao u posljednjih 25 sekundi. Njegovu prednosti Rus Adamjan ipponom je preokrenuo u pobjedu.

Nastupile su i dvije hrvatske judašice, u kategoriji do 78 kg Karla Prodan izgubila je meč od Njemice Wagner, a u kategoriji +78 kg Ivanu Šutalo zaustavila je Francuskinja M'Bairo.

Stolnotenisači su stigli do 4. kola pojedinačne konkurencije i, poput boksača, imali su polovično uspješan dan. Tomislav Pucar je svladao favoriziranog Grka Panagiotisa sa 4-2, a Andrej Gaćina nije uspio ponoviti pothvat iz prethodnog dana. Bolji od njega sa 4-3 bio je Belgijac Nuytinck. Pucarov suparnik u četvrtfinalu bit će Francuz Lebesson.

Naši strijelci u disciplini zračna puška 10 metara nisu uspjeli izboriti finale. U ženskoj konkurenciji Snježana Pejčić je bila 19., a Marta Zeljković 38. U muškoj konkurenciji Petar Gorša je zauzeo 21., a Miran Maričić 28. mjesto. U utorak se našoj mješovitoj ekipi u zračnoj pušci 50 m (Pejčić, Gorša) pridružuje i Vlatka Pervan u disciplini zračni pištolj 25 m.

Streličar Matija Mihalić je u pojedinačnoj konkurenciji discipline olimpijski luk prošao 1. kolo (bolji od Gruzijca Mosešvilija), ali je u 2. kolu izgubio od Nizozemca Wijlera. U utorak će u istoj disciplini nastupiti streličarka Tihana Kovačić.

U utorak na start izlaze i naši kajakaši u jednosjedima (K1) - Anamaria Govorčinović u K1 na 500 m i Antun Novaković u K1 na 1000 m. Na rasporedu imaju četvrtfinalne, nešto kasnije i polufinalne utrke. Nakon početnih poraza (od Nizozemke De Visch Eijbergen i Danca Antonsena), naši badmintonaši Maja Pavlinić i Zvonimir Đurkinjak nastavljaju s nastupima po skupinama. (hoo/vk)