Minsk, 24. lipnja 2019. - U boksačkom programu drugih Europskih igara (EI) u Minsku četvrti natjecateljski dan donio je polovičan uspjeh hrvatskim uzdanicama. Superteškaš Marko Milun ostvario je drugu pobjedu na Igrama koje su ujedno i Europsko prvenstvo. U osmini finala svladao je Moldavca Alekseja Zavatina jednoglasnom odlukom sudaca (5-0). Milun je u sve tri runde bio bolji suparnik, što jednoobrazno pokazuju i sudačke brojke iz statistike meča. U drugoj rundi Moldavac je dobio i kazneni bod. U srijedu, 26. lipnja, Marko Milun boksa četvrtfinalni meč s Gruzijcem Miheilom Bahtidzeom koji je u osmini finala izbacio nositelja, Irca Gardinera.

Jedina naša boksačica na Europskim igrama, Sara Beram, poražena je u osmini finala pero kategorije (do 57 kg), od domaće predstavnice Heline Brujevič (0-5). U iznimno teškom meču, koji je sadržavao i elemente nekih drugih sportova i borilačkih vještina, ponajviše hrvanja, Sara nije imala izgleda nametnuti svoj stil borbe.
U utorak (25. lipnja) u četvrtfinalnom meču teške kategorije (do 91 kg) broncu će pokušati osigurati Toni Filipi. Suparnik mu je Mađar Adam Hamori. (hoo/vk)