Minsk, 22. lipnja 2019. - Drugog natjecateljskog dana na Europskim igrama u Minsku (21. - 30. lipnja) u ring su ulazila trojica hrvatskih boksača, ali nažalost, nijedan od njih nije nastavio pobjednički niz Filipija i Miluna iz prethodnog dana. Prvi je u ring ušao Marko Zeljko u velter kategoriji (do 69 kg), a suparnik mu je bio Patriot Behrami iz Kosova. Nakon izgubljene prve runde, u drugoj se Zeljko potpuno vratio u meč, ali je u njoj zaradio i negativan bod. Prema švedskom sucu Olanderu, Zeljko je bodovno bio bolji i u trećoj rundi, koju su ostala četvorica sudaca presudila u korist predstavnika Kosova.

U šesnaestini finala srednje kategorije (do 75 kg) Mladen Sobjeslavski je poražen od Armenca Armana Darchinya jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca. Iako duboko uvjeren da rezultat 5-0 ne odgovara prikazanoj borbi, Sobjeslavski je korektno čestitao suparniku i zaželio mu što skoriji novi susret.
U kasnom večernjem programu u ring je ušao i poluteškaš Damir Plantić (do 81 kg). U prilično izjednačenom dvoboju s turskim predstavnikom Bayramom Malkanom, suci su presudili 4 naprema 1 za Turčina.
U nedjelju će ponovno u ring teškaš Toni Filipi (do 91 kg), a s druge strane će biti Irac Tony Browne. Premijerni meč na Europskim igrama odradit će i Erik Pijetraj u poluvelter kategoriji (do 64 kg), a suparnik mu je Talijan Paolo di Lernia.
Naša dva mješovita para u streljaštvu natjecala su se u diciplini zračna puška na 10 metara. Snježana Pejčić i Petara Gorša zauzeli su šesto mjesto, a Marta Zeljković i Miran Maričić bili su 14. Nedjelja je dan za “pištoljaše” na 10 metara.
Strijelci - trapisti odradili su tri kvalifikacijske serije, a naš Giovanni Cernogoraz trenutačno dijeli drugo mjesto s velikim izgledima za prolazak u finale (među šest najpreciznijih). Anton Glasnović je uoči sutrašnjih posljednjih dviju serija na 13. mjestu. Finale je na rasporedu oko 17 sati.
Nakon vrlo dobrog sedmog mjesta u petak, naša streličarka u disciplini složeni luk Amanda Mlinarić zaustavljena je u osmini finala pojedinačne konkurencije. Nedjeljni program donosi pojedinačni nastup Marija Vavra u osmini finala iste discipline, ali prethodno ga čeka i nastup u mješovitoj ekipi, s Amandom Mlinarić.
Stolnotenisači nastavljaju borbe u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što se od "singla" oprostila Mateja Jeger, naše uzdanice u pojedinačnoj konkurenciji ostali su Andrej Gaćina i Tomislav Pucar koji se prethodna dva kola odmarao.
Nedjelja bi tako mogla donijeti i prva finala hrvatskih predstavnika na Europskim igrama, možda i prva odličja. (hoo/vk)