Minsk, 21. lipnja 2019. - Za odlično otvaranje nastupa hrvatskih predstavnika na 2. Europskim igrama u Minsku (21. - 30. lipnja) pobrinuli su se u borbama šesnaestine finala naši boksači koji su pobjednički zaključili prvi natjecateljski dan. Toni Filipi je u teškoj kategoriji pobijedio predstavnika Bosne i Hercegovine Džemala Bošnjaka sa 3-2, a i tijesan bodovni omjer svjedoči kako se radilo o vrlo teškom meču. U osmini finala, u nedjelju (23. lipnja), suparnik Filipiju bit će dobro mu poznati Irac Browne.

 

Superteškaš Marko Milun uvjerljivo je otvorio nastup u Minsku. Njemu nasuprot bio je legendarni Talijan Clemente Russo, ali Milun je slavio jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca (5-0). Sljedeći suparnik, u ponedjeljak (24. lipnja), bit će mu Moldavac Zavatin.

 

Osim boksača, na borilište su izašli i naši streličari. U pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog luka Tihana Kovačić je bila 30., a Matija Mihalić 42. No, dojam su bitno popravili u mješovitoj konkurenciji -  zauzeli su 9. mjesto od 25 ekipa. U kvalifikacijama (neolimpijskog) složenog luka još bolji dometi - Mario Vavro je bio 3., a Amanda Mlinarić 7.

Subota donosi nastupe još trojice boksačkih aduta - Marka Zeljka u velteru i Mladena Sobjeslavskog u srednjoj kategoriji (popodnevni program) te poluteškaša Damira Plantića u večernjem programu. Nastupit će još i biciklistica Mia Radotić (cestovna utrka), streljaši  u mješovitoj konkurenciji zračnog pištolja i puške na 10 metara (Snježana Pejčić, Marta Zeljković i Petar Gorša), kao i naši veliki aduti u trapu Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović. Streličari su odradili petak u cjelodnevnom programu, a u subotu nastavlja Amanda Mlinarić u pojedinačnoj konkurenciji složenog luka. S kvalifikacijskim mečevima u obje konkurencije s nastupima kreću i naš stolnotenisač Andrej Gaćina (igra protiv Mađara Ecsekija) te stolnotenisačica Mateja Jeger kojoj je suparnica Francuskinja Loeuillette. (hoo/vk)