Europske igre Minsk 2019.

Druge Europske igre održat će se u Minsku (Bjelorusija) od 21. do 30. lipnja 2019. godine. Više od 4000 sportaša iz 50 država natjecat će se za 200 kompleta medalja u 15 sportova. Natjecanja u devet sportova (atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo) predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Europske igre 2019. imat će ujedno i status Europskog prvenstva u badmintonu, boksu i judu. Hrvatska će na višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša i sportašica (30+15) u 12 sportova.


Službena web stranica Igara

Hrvatska olimpijska delegacija

EI MINSK 2019. - projekt

Brošura EI Minsk 2019.

 

2
1
5
 • Lucija Babić
  1. mjesto   Sport: Sambo   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Ivan Kvesić
  1. mjesto   Sport: Karate   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Anđelo Kvesić
  2. mjesto   Sport: Karate   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Barbara Matić
  3. mjesto   Sport: Judo   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Tomislav Pucar
  3. mjesto   Sport: Stolni tenis   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Mario Vavro
  3. mjesto   Sport: Streličarstvo   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Marko Milun
  3. mjesto   Sport: Boks   Natjecanje: EI Minsk 2019
 • Toni Filipi
  3. mjesto   Sport: Boks   Natjecanje: EI Minsk 2019

Zagreb, 2. srpnja 2019. - Predsjednik i glavni tajnik Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janez Kocijančič i Raffaele Pagnozzi uputili su pismo predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši, komplimentirajući mu na besprijekornoj organizacijskoj provedbi projekta drugih Europskih igara u Minsku, ali i na vizionarstvu koje je čelnik HOO-a ugradio u samu ideju pokretanja kontinentalnih igara. Mateša je u Minsku obnašao dužnost zamjenika predsjedavajućeg EOO-ova koordinacijskog odbora. U pismu, koje su potpisali Kocijančič i Pagnozzi, stoji:

Minsk, 30. lipnja 2019. - Nakon točno deset natjecateljskih dana, na stadionu Dinama u Minsku svečano su zatvorene druge Europske igre (21. - 30. lipnja). Atletskom stazom prepunog stadiona prodefilirali su sportaši svih država-sudionica, a prethodno su njome prošli nositelji zastava. Hrvatski stjegonoša na svečanosti zatvaranja Igara bio je osvajač zlatne medalje, karatist Ivan Kvesić. Višesatni spektakl ponovno je obilovao svjetlom, glazbom i vatrometom. Za ovu prigodu u Minsk je doputovao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Minsk, 30. lipnja 2019. - Posljednjeg natjecateljskog dana na drugim Europskim igrama u Minsku hrvač Ivan Huklek borio se za brončano odličje u kategoriji do 87 kilograma, no nije završio na pobjedničkom postolju. Bolji od njega omjerom 7-1 bio je Mađar Viktor Lörincz. Hrvatska je tako ostala na subotnjem učinku osvojenih odličja - ukupno osam: dva zlatna (Lucija Babić u sambu i Ivan Kvesić u karateu), srebrno (Anđelo Kvesić u karateu) i pet brončanih (boksači Marko Milun i Toni Filipi, judašica Barbara Matić, stolnotenisač Tomislav Pucar i streličar Mario Vavro).