Posebno priznanje HOO-a 2015. Sportskim novostima za promicanje sporta i olimpijskih vrijednosti; Sportske novosti jedini su hrvatski dnevni sportski list koji u kontinuitetu već 70 godina bilježi sva relevantna događanja u svjetskom i domaćem sportu.  

 

Prvi broj tiskan je u Zagrebu 9. kolovoza 1945. godine pod imenom Ilustrirane fiskulturne novine, da bi već 10. prosinca promijenile ime u Narodni sport a od 1. ožujka 1962. izlaze kao Sportske novosti.  Prvi urednik bio je Miroslav Habunek, a kasnije su se na uredničkom poslu mijenjali redom velikani našeg sportskog novinarstva koji su ostavili neizbrisiv trag u hrvatskom sportskom novinarstvu, počevši od  Vladimira Oreškovića, Zvone Mornara, Vilka Luncera, Darka Tironija do Roberta Šole danas.

U sedamdeset godina Sportske novosti izvještavaju sa svih važnijih sportskih događaja, ljetnih i zimskih olimpijskih igara i drugih važnijih međunarodnih sportskih manifestacija.   Sportske novosti kontinuirano i od osnutka prate aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora u čijem je osnivanju kao član utemeljiteljske skupštine 1991. a kasnije i kao član Vijeća HOO-a sudjelovao njihov dugogodišnji sportski novinar pokojni Drago Marović.

Sportske novosti dobile su 2011. godine najveće priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora 2011. Trofej MOO-a u kategoriji “Sport i društvena odgovornost”