Posebno priznanje HOO-a 2006. dodijeljeno je Edi Pezzi za osobit doprinos promicanju sporta i olimpizma 


Edo Pezzi, sportski novinar 
Sportski novinar i komentator Edo Pezzi, koji se iskazao u gotovo svim medijima - u tisku, na radiju i televiziji, novinarstvom se počeo baviti još kao srednjoškolac, surađujući u Slobodnoj Dalmaciji, Sportskim novostima, Večernjem listu i drugim redakcijama. Kao radijski novinar i pionir radijskih košarkaških prijenosa, Pezzi je odradio prvi košarkaški radijski prijenos u nas, 1970. godine: bio je to finale Kupa u Splitu, ogled Jugoplastike i Zadra. Četiri godine kasnije, zajedno s tadašnjim urednikom Sportske redakcije Mišom Mazeleom, utemeljio je na Radio Zagrebu košarkašku emisiju koja traje do današnjih dana. Prijenosi košarkaških utakmica postali su njegova specijalnost. Tijekom novinarske karijere Pezzi je izvještavao s brojnih europskih i svjetskih natjecanja. Bio je na šest europskih košarkaških prvenstava, tri nogometna i isto toliko olimpijskih igara i svjetskih nogometnih prvenstva. Iako je pratio mnoge sportove specijalizirao se za nogomet, košarku, vaterpolo i druge vodene sportove, posebno jedrenje i veslanje. Njegov četiri desetljeća dug radni vijek nije ostao nezapažen.
Od 1955. bio je vratar vaterpolskog kluba Jadran. Nakon završene srednje škole, u potpunosti se posvetio sportskom novinarstvu. Član je uprave Košarkaškog kluba Jugoplastika iz Splita, uprave Radničkog nogometnog kluba Split iz Splita, te uprave Jedriličarskog kluba Zenta iz Splita.

Edo Pezzi dobitnik je Nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora - Matija Ljubek za 2002., Nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara 2005. i odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara. Hrvatska radiotelevizija nagradila ga je svojim najvišim priznanjem Ivan Šibl. Među brojim priznanjima su i nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara za radijsko novinarstvo te trofeji Splitskog saveza športova.