Prvo Posebno priznanje HOO-a dodjeljeno je 2004. godine Borisu Mutiću za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti 


Boris Mutić, sportski novinar

Rodio se 31. listopada 1939. godine u Karlovcu. Završio je Učiteljsku školu u Zagrebu te diplomirao na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u prvoj generaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za fizičku kulturu. Novinarstvom se počeo baviti na posljednjoj godini studija 1964. godine nakon, gotovo slučajnog, susreta s tadašnjim glavnim urednikom Televizije Zagreb Markom Vojkovićem i poziva da upotpuni sastav sportske redakcije. Od 1966. profesionalni je novinar, a od 1976. do 1986. i urednik sportske redakcije.

Uz Žarka Susića i Mladena Delića izvješćivao je s 13 olimpijskih igara, 6 ljetnih i 7 zimskih,šest svjetskih nogometnih prvenstava, od Njemačke 1974. do SAD 1994., osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju te sa dvadesetak europskih prvenstava u različitim sportovima. Kao sportaš, igrao je košarku u zagrebačkoj Industromontaži, bavio se atletikom kao član Atletskog kluba “Dinama” u disciplinama skok u vis i troskok.Dobitnik je Nagrade za televizijsko novinarstvo za 1996. godinu, godišnje nagrade “Milan Milanović”, te Zlatnog pera Društva novinara Hrvatske 1997. za prijenos Olimpijskih igara u Atlanti.
(+ Preminuo 16.  ožujka 2009. u Zagrebu)