Zagreb, 1. lipnja 2022. - U četvrtak (2. lipnja) na svečanosti u hotelu The Westin u Zagrebu Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodjeljuje sada već tradicionalnu Nagradu Milan Neralić. Nakon što je Vijeće HOO-a potkraj ožujka 2019. jednoglasno prihvatilo prijedlog o utemeljenju HOO-ove nagrade za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, ovo je njezino četvrto izdanje.

Podsjetimo, Neralićeva nagrada dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini. Kandidate predlažu županijske i lokalne sportske zajednice na području Republike Hrvatske te Hrvatski olimpijski odbor, a o dobitnicima odlučuje sedmeročlano Ocjenjivačko povjerenstvo.

Nagradu predstavlja pisana povelja te skulptura povezana s likom i djelom Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje u povijesti - bronce u mačevanju na II.  Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine.

 

Tko su ovogodišnji laureati saznat ćemo u četvrtak (od 12 sati) na HOO-ovoj svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. (hoo/vk)