Ispis

Zagreb, 16. travnja 2021. - Na 12. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj elektroničkim putem, izjašnjavanjem članova Vijeća u predviđenom roku od ponedjeljka, 12. travnja u 11.30 do četvrtka, 15. travnja do 11.30, odlučeno je o pokretanju postupka i provedbi natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2021. godinu.

 

Nakon što je tekst natječaja objavljen na web stranicama HOO-a (16. travnja 2021.), od tog datuma računa se 20-odnevni rok (do 6. svibnja) za dostavu kandidatura Uredu za programe lokalnog sporta HOO-a. Kandidate mogu predlagati županijske i lokalne sportske zajednice iz RH te HOO, a predlagatelj je dužan obrazložiti kandidaturu kratkim životopisom kandidata i podacima o sportskoj aktivnosti ili drugoj srodnoj aktivnosti značajnoj za razvoj sporta.
HOO dodjeljuje Nagradu Milan Neralić od 2019. godine fizičkim i pravnim osobama za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Zaslužnim pojedincima dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini, a pravnim osobama za dugogodišnju djelatnost na razvoju i unaprjeđenju sporta na lokalnoj razini.

Vijeće HOO-a prihvatilo je na 12. (elektroničkoj) sjednici tri odluke vezane uz Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2021. godinu: odluku o pokretanju postupka za raspisivanje natječaja, odluku o tekstu natječaja i odluku o imenovanju predsjednika i ostalih članova Ocjenjivačkog suda za ovogodišnju Nagradu. Ured za programe lokalnog sporta HOO-a uputio je poziv svim lokalnim sportskim zajednicama za sudjelovanje na natječaju.

U nastavku su dokumenti koji sadrže poziv, spomenute odluke, kao i Pravilnik Nagrade Milan Neralić. (hoo/vk)

Poziv lokalnim sportskim zajednicama

Tekst natječaja

Postupak natječaja

Ocjenjivački sud 

Pravilnik Nagrade Milan Neralić

Izmjena Pravilnika Nagrade Milan Neralić