Nagrada Milan Neralić

Nagrada HOO-a Milan Neralić utemeljena je u ožujku 2019. godine za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i/ili pedagoškog rada, te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.

 

Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju na OI Pariz 1900.), a njezin sastavni dio je i pisana povelja. Svake godine povodom Svjetskog dana sporta dodjeljivat će se do pet nagrada, od kojih najmanje jedna udruzi ili drugoj pravnoj osobi u sportu na lokalnoj razini.

 

Poziv lokalnim sportskim zajednicama

Odluka o raspisivanju natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Odluka o imenovanju predsjednika i ostalih članova ocjenjivačkog suda "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Odluka pokretanja postupka za raspisivanje natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Pravilnik o dodjeli "Nagrade HOO-a Milan Neralić" - izmjena

Pravilnik o dodjeli "Nagrade HOO-a Milan Neralić"

Zagreb, 2. lipnja 2022. - U Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po četvrti put je dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini.

Zagreb, 1. lipnja 2022. - U četvrtak (2. lipnja) na svečanosti u hotelu The Westin u Zagrebu Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodjeljuje sada već tradicionalnu Nagradu Milan Neralić. Nakon što je Vijeće HOO-a potkraj ožujka 2019. jednoglasno prihvatilo prijedlog o utemeljenju HOO-ove nagrade za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, ovo je njezino četvrto izdanje.

Zagreb, 12. travnja 2022. - Na 31. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u Zagrebu, HOO je odlučio pokrenuti postupak provedbe natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2022. godinu.