Nagrada Milan Neralić

Nagrada HOO-a Milan Neralić utemeljena je u ožujku 2019. godine za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i/ili pedagoškog rada, te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.

 

Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju na OI Pariz 1900.), a njezin sastavni dio je i pisana povelja. Svake godine povodom Svjetskog dana sporta dodjeljivat će se do pet nagrada, od kojih najmanje jedna udruzi ili drugoj pravnoj osobi u sportu na lokalnoj razini.

 

Poziv lokalnim sportskim zajednicama
Odluka o raspisivanju natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2021. godinu
Odluka o imenovanju predsjednika i ostalih članova ocjenjivačkog suda "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2021. godinu
Odluka pokretanja postupka za raspisivanje natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2021. godinu
Pravilnik o dodjeli Nagrade HOO-a Milan Neralić - izmjena
Pravilnik o dodjeli Nagrade HOO-a Milan Neralić

Zagreb, 28. lipnja 2021. - Samo 25 dana do središnjeg događaja godine - Olimpijskih igara u Tokiju, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po treći put je dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini. Na taj način HOO je iznova simbolički potvrdio otkud sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša, a što je prije nekoliko godina i inspiriralo na pokretanje Nagrade njezina utemeljitelja, glavnog tajnika HOO-a Sinišu Krajača.

Zagreb, 16. travnja 2021. - Na 12. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj elektroničkim putem, izjašnjavanjem članova Vijeća u predviđenom roku od ponedjeljka, 12. travnja u 11.30 do četvrtka, 15. travnja do 11.30, odlučeno je o pokretanju postupka i provedbi natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2021. godinu.

Marčana, 24. studenoga 2020. - Na mjesnom groblju Krnica (općina Marčana) u krugu najbliže obitelji i bliskih suradnika na posljednje počivalište ispraćen je zaslužni sportski i društveno-politički dužnosnik Anton Peruško, preminuo 22. studenoga u 77. godini života. Kao kapetan duge plovidbe po fakultetskoj naobrazbi, Peruško je, uz glavni posao u pulskoj Lučkoj kapetaniji, najbolje godine života posvetio radu za društveni i sportski napredak zajednice.