Nagrada Milan Neralić

Nagrada HOO-a Milan Neralić utemeljena je u ožujku 2019. godine za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i/ili pedagoškog rada, te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.

 

Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju na OI Pariz 1900.), a njezin sastavni dio je i pisana povelja. Svake godine povodom Svjetskog dana sporta dodjeljivat će se do pet nagrada, od kojih najmanje jedna udruzi ili drugoj pravnoj osobi u sportu na lokalnoj razini.

 

Poziv lokalnim sportskim zajednicama

Odluka o raspisivanju natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Odluka o imenovanju predsjednika i ostalih članova ocjenjivačkog suda "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Odluka pokretanja postupka za raspisivanje natječaja dodjele "Nagrade HOO-a Milan Neralić" za 2022. godinu

Pravilnik o dodjeli "Nagrade HOO-a Milan Neralić" - izmjena

Pravilnik o dodjeli "Nagrade HOO-a Milan Neralić"

Zagreb, 12. travnja 2022. - Na 31. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u Zagrebu, HOO je odlučio pokrenuti postupak provedbe natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2022. godinu.

Zagreb / Slunj, 25. veljače 2022. - Prvi Hrvat koji je nastupio na Olimpijskim igrama (Pariz 1900.), ujedno i prvi Hrvat koji je osvojio olimpijsko odličje, Slunjanin Milan Neralić, dobit će ovog vikenda spomenik u rodnom gradu.

Zagreb, 28. lipnja 2021. - Samo 25 dana do središnjeg događaja godine - Olimpijskih igara u Tokiju, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po treći put je dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprjeđenje sporta na lokalnoj razini. Na taj način HOO je iznova simbolički potvrdio otkud sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša, a što je prije nekoliko godina i inspiriralo na pokretanje Nagrade njezina utemeljitelja, glavnog tajnika HOO-a Sinišu Krajača.