Zvonimir Đurkinjak, član Badminton kluba Medvedgrad (1988.) najuspješniji je badmintonaš u 24 godine hrvatskog badmintona. Ovaj zagrebački sportaš, član BK Medvedgrad 1998, već kao junior osvajao je Europski kup u paru i pojedinačno, a u seniorskoj konkurenciji uz dvije bronce što ih je u paru s suigračicom Stašom Poznanović zabilježio u Europskom kupu, vlasnik je i najsjajnijeg odličja u hrvatskom seniorskom badmintonu - zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013., osvojene sa suigračem Zvonimirom Hoelblingom. Višestruki je nacionalni prvak u pojedinačnoj i konkurenciji parova.Fair play gesta Zvonimira Đurkinjaka
Zvonimir Đurkinjak igrao je 26. rujna ove godine u Brnom u finalu Međunarodnog prvenstva Češke protiv najboljeg njemačkog igrača Marca Zwieblera.  Radilo se o turniru Europskoga kupa, natjecanju iz serije kvalifikacijskih turnira za Rio 2016. Nakon  prvog gema izgubljenog u produžetcima, u drugom gemu naš je igrač zaostajao za Zwieblerom. U trenutku kad je počeo sustizati prednost suparnika, kod rezultata 8:12, došlo je do sudačkoga previda na štetu Zwieblera. Zwiebler je protestirao, ali bez uspjeha. Nakon toga Đurkinjak je svoj servis ispucao u aut i tako kompenzirao ovu grešku, na svoju štetu. Đurkinjak je izgubio taj gem, time i meč, ali ovaj čin, na kojem mu je suparnik odmah čestitao, registrirala je i pohvalila Europska badmintonska konfederacija (BEC) na mrežnim stranicama i društvenim mrežama.

Časni potez Zvonimira Đurkinjaka uči nas gesti dostojne sporta i života kao izbor bez kompromisa. Nagradu mu je uručila na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, 21. prosinca 2015. godine, predsjednica Hrvatskog fair play odbora, Biserka Perman.