Nagrada HOO-a za fair play u 2011. dodijeljena je posadi "Polar 2" Jedriličarskog kluba "Labud" a uručena im je na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 30. prosinca 2011. godine.

 

Fair play gesta posade "Polar 2":
Posada jedrilice Polar 2 na jedriličarskoj ruti 67. viške regate od Splita do Visa 14. listopada 2011. godine, priskočila je u pomoć posadi jedrilica Paikea čijih je osam članova posade zbog velikih valova u jednom trenutku završilo u moru i to bez pojaseva za spašavanje.
Vidjevši proble, posada Jedrilica Polar 2 sa skiperom Markom Matićem istog je trenukta prekinula regatu i vratila se pomoći posadi koja je zahvaljujući njima prošla bez većih stradanja osim pothlađenosti. Tek nakon potpunog završetka akcije spašavanja posada jedrilice Polar 2 je nastavila jedriti prema cilju, Visu gdje su i stigli. Zbog ove geste, odbor Regate odobrio im je vremensko obeštećenje i ispravak konačnog plasmana.

 

U konkurenciji za Nagradu fair playa HOO-a 2011., osim posade "Polar 2", bili su biciklist Nenad Labinjan i Hrvatska odbojkaška reprezentacija.

Na biciklističkoj Buzetskoj utrci u sklopu Zimske MTB lige 17. ožujka 2011., u pretposljednjem krugu u kojem je uvjerljivo vodio, hrvatskom se reprezentativcu Sanjinu Sirotiću probušila guma na biciklu. Vodeću poziciju na trenutak je preuzeo Slovenac Grega Cehner. Nedugo zatim, biciklistu Sirotića koji je nastavio trku trčeći s biciklom na ramenu, sustigao je član AK "St. Eufemija" Nenad Labinjan koji se odlučio na nesvakidašnji potez - dao je svoj zadnji kotač Sirotiću koji je bio kandidat za pobjedu. Zahvaljujući ovom Labinjanovom potezu Sirotić je pred samim ciljem prestigao Cehnera i - pobijedio. Zbog nesvakidašnjeg fair play poteza, Labinjanu su organizatori utrke dodijelili dodatne bodove Zimske MTB lige.


Hrvatski odbojkaši igrali su 11. lipnja 2011. u Slavonskom Brodu utakmicu Europske lige protiv Belgije. U jednom trenutku sudac je dosudio za mnoge "sporan" bod u korist hrvatskih reprezentativaca, što je izazvalo ozbiljno negodovanje belgijskih odbojkaša i trenera te čak kratak prekid utakmice. Vidjevši da je upitan nastavak euroligaške utakmice, hrvatski izbornik Rade Malević dogovorio se sa svojim igračima da sporan bod ipak "vrate“ gostima iz Belgije. Utakmica je uredno nastavljena a konačnu pobjedu odnijeli su belgijski odbojkaši.