Zagreb, 29. listopada 2020. - Nakon što su članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na konstituirajućoj sjednici novog saziva u Zagrebu, prihvatili prijedlog o imenovanju članova Ocjenjivačkog suda Nagrade Matija Ljubek 2020. te odluku o raspisivanju natječaja, njegovom današnjom objavom u Sportskim novostima postupak je i službeno pokrenut.

Budući da se ovo priznanje dodjeljuje pojedincima i udrugama kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta RH, kandidate mogu predlagati pojedinci, sportski klubovi i nacionalni savezi te zajednice sportskih udruga i saveza s područja cijele države. Pritom je važno da sportske udruge kandidirane za Nagradu ispunjavaju uvjet o početku djelovanja - najmanje od 1990. godine.

Prijedlog kandidatura s obrazloženjem, kratkim životopisom pojedinaca/udruga i podacima o njihovoj sportskoj aktivnosti treba dostaviti na adresu: Hrvatski olimpijski odbor, Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb / s naznakom: za Nagradu HOO-a Matija Ljubek. 

Sve kandidature - na propisanim obrascima (dolje) - trebaju stići na adresu HOO-a najkasnije 20 dana od objave odluke o raspisivanju natječaja. (hoo/vk)

Odluka_o_raspisivanju_natječaja.pdf

Obrazac_pojedinac.docx

Obrazac_udruga.docx