Zagreb, 3. rujna 2021. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu održana je sjednica Odbora za dodjelu HOO-ove Nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu, a koja je namijenjena valoriziranju vrhunskih sportskih postignuća u konkurenciji mladih (do 20 godina) i perspektivnih (do 16 godina) sportašica i sportaša. Uslijed spriječenosti predsjednika Odbora Damira Martina, sjednici je predsjedavala članica Odbora, dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden. 

Od ukupno 13 članova Odbora (po tri predstavnika/predstavnice Vijeća HOO-a, Kluba hrvatskih olimpijaca, Komisije sportaša HOO-a i Hrvatskog zbora sportskih novinara te predstavnik Sportskih novosti) nazočilo ih je šest. Osim Morane Paliković Gruden, to su: Dubravko Šimenc, Marija Anzulović, Barbara Matić (dobitnica Nagrade 2010.), Tin Srbić i Vinko Knežević, dok su ostali, s iznimnom Blanke Vlašić, elektroničkom poštom poslali odluku o glasovima za sedam izbornih kategorija. Nominacije je prikupio Ured za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a, čiji je voditelj Neven Šavora nazočio sjednici, skupa sa suradnicom Sandrom Burić. 

U obzir su se uzimali rezultati ostvareni u razdoblju od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine. 

Podsjetimo, HOO-ova Nagrada Dražen Petrović tradicionalno se dodjeljuje svakog 10. rujna, na dan kada se obilježava i obljetnica osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Proglašenje najuspješnijih - sportaša i sportašice, muške i ženske ekipe mlađih dobnih kategorija, sportskog para, štafete ili posade te sportaša i sportašice najvećih nada hrvatskog sporta ove godine će se održati 10. rujna u 19 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja HOO-a, a tom prigodom će i javnost saznati tko su ovogodišnji laureati. (hoo)