Zagreb, 29. lipnja 2018. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pozvao je nacionalne sportske saveze da kandidiraju svoje mlade darovite sportaš(ic)e za Nagradu Dražen Petrović 2018. godine. Ova Nagrada, koja od 2006. godine nosi ime svjetskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića, dodjeljuje se za izvanredne sportske rezultate pojedincima, momčadima i ekipama, štafetama, parovima i posadama u obje konkurencije.

Prema kriterijima, u obzir dolaze rezultati sa Olimpijskih igara mladih (OIM), finalni plasmani na svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima, renking na godišnjim rang listama te rezultati na ljetnim i zimskim Olimpijskim festivalima europske mladeži (EYOF) .

O izboru odlučuje Odbor za dodjelu nagrade u čijem su sastavu po tri predstavnika Vijeća HOO-a, Komisije sportaša HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara, Hrvatskog kluba olimpijaca te predstavnik Sportskih novosti.
Svečana dodjela u pravilu se upriliči 10. rujna svake godine, na obljetnicu osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine. Rok za prijavu kandidatu je 15. kolovoza, no kako napominju iz Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza, mladi i perspektivni sportaši s ostvarenim vrhunskim rezultatom i nakon tog datuma, ući će u uži izbor za Nagradu Dražen Petrović 2018. godine. (hoo/rj)

Pregled dobitnika Nagrade Dražen Petrović 2007.-2017.
Pravilnik o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša mlađih dobnih kategorija-Nagrada Dražen Petrović