ZAGREB, 10. rujna 2013. - U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u ponedjeljak, 10. rujna 2013. uručene su Nagrade "Dražen Petrović" najuspješnijim mladim sportašima.

U konkurenciji najuspješnije sportašice mlađih dobnih kategorija nagradu je dobila Ana Konjuh koja je ove godine ujedno proglašena i najvećom nadom hrvatskog sporta. Ana je u prosincu 2012. osvojila Orange Bowl, jedan od najprestižnijih juniorskih teniskih turnira, u siječnju 2013. postala je prva juniorka svijeta nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji u igri parova osvojila juniorskom Grand Slam turniru Australian Open. U rujnu 2013. osvojila je i juniorski Grand Slam turnir US Open.

Najuspješnijim sportašem mlađih dobnih kategorija proglašen je atletičar Matija Gregurić, prvi u bacanju kladiva na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore 2013. u Donjecku (Ukrajina).

U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagrađena je mlađa juniorska kuglačka reprezentacija u sastavu Klara Sedlar, Mirna Bosak, Milana Pavlic, Ana Jambrović, Valentina Pavlaković, Helena Bolić za osvojeno 1. mjesto u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu U18 u Zalaegersegu. U muškoj konkurenciji nagrada je pripala juniorskoj vaterpolskoj reprezentaciji u sastavu Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Luka Lozina i Andro Gagulić koja je na Svjetskom prvenstvu za juniore u mađarskom Szombathelyu osvojila 2. mjesto.

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada je kajakaška štafeta u sastavu Luka Obadić, Jadran Zonjić i Ivan Tolić koja je osvojila 2. mjesto u C-1 spustu i klasičnoj utrci na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Loferu.

Sportašem - najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je jedriličar Dominik Perković, drugi u klasi Laser 4.7 pojedinačno na Europskom prvenstvu U16 održanom na mađarskom Balatonu, a sportašicom najvećom nadom - Anja Konjuh. 

O kandidatima koje su predložili nacionalni sportski savezi odlučio je Odbor u sastavu Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca); Ana-Marija Čelan, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (Komisija sportaša HOO-a); Iva Perdec Augustić, Romana Caput Jogunica i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), Sanda Čorak, Branimir Bašić i Miho Glavić (Vijeće HOO-a), te predsjednik Odbora, predstavnik Sportskih novosti Zvonimir Boban.

Novčana nagrada za najuspješnijeg sportaša i sportašicu iznosi 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto, a svaki član para, posade ili štafete po 7.000 kuna. Novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto.