ZAGREB, 5. rujna 2008. - Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović, na sjednici održanoj 5. rujna 2008. godine, donio je odluku o dobitnicima za 2008. godinu.


ZAGREB, 5. rujna 2008. - Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović, na sjednici održanoj 5. rujna 2008. godine, donio je odluku o dobitnicima za 2008. godinu. U kategoriji najbolje perspektivne sportašice mlađih dobnih kategorija dobitnica je taekwondoašica i brončana iz Pekinga, Martina Zubčić; atletičar Marin Premeru izabran je u kategoriji najboljeg perspektivnog sportaša mlađih dobnih kategorija; hrvatska juniorska karate reprezentacija dobitnici su u kategoriji najbolje perspektivne ženske ekipe; a u kategoriji najbolje perspektivne muške ekipe dobitnici su hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija.
Nagrada „Dražen Petrović“, ustanovljena odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. godine, sportašima će biti uručena na svečanosti 22. rujna 2008. u hotelu Panorama u Zagrebu (s početkom u 12 sati).
Ove godine pristiglo je šest prijedloga u kategoriji perspektivna sportašica, osam u kategoriji perspektivni sportaš, četiri u kategoriji muške ekipe te dva prijedloga za kategoriju ženske ekipe.
Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos te prikladni poklon, a dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama, starosti do 20 godina, za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nagrada je nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelju triju olimpijskih medalja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.).