Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, 19. siječnja 2004.godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski proglašeni su najuspješniji sportaši i ekipa, sportaši s invaliditetom, mladi sportaši...

Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, 19. siječnja 2004.godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski proglašeni su najuspješniji sportaši i ekipa, sportaši s invaliditetom, mladi sportaši odnosno sportske nade na koje hrvatski sport tek računa, najuspješniji trener te najuspješniji promicatelj Hrvatske u svijetu. Za ove naslove konkuriralo je više od 30 sportašica i sportaša te 10 - tak nacionalnih reprezentacija i ekipa.

| JANICA I IVICA KOSTELIĆ - SPORTAŠICA I SPORTAŠ GODINE Najuspješnijim sportašima u 2003. proglašeni su Ivica i Janica Kostelić u jakoj konkurenciji osvajača medalja sa SP i EP, nominiranih za izbor; stolnotenisačice Tamare Boroš brončane sa SP, taekwondoistice Nataše Vezmar sa srebrnom medaljom na SP, veslačicom Mirnom Rajle također nositeljicom srebra na SP i ujedno prve medalje u ženskom veslanju, skakačice uvis Blanke Vlašić, sa zlatnom medaljom na EP za mlađe seniorke, plivača Gordana Kožulja osvajača srebrne na SP u 200 m leđno, Hrvoja Sladetića svjetskog prvaka u skakanju na cilj s padobranom, boćara Sandra Gulje svjetskog prvaka u preciznom izbijanju, jedriličara Arona Lolića dvostrukog svjetskog i europskog prvaka, u klasama laser i laser radial te nogometaša Dade Pršo za izniman doprinos kvalifikacijama za EP. Najuspješnijoj sportašici Janici Kostelić, plaketu je uručio glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić dok je sponzorsku nagradu Hrvatskog Telekoma uručio predsjednik Uprave Ivica Mudrinić. Plaketu najuspješnijem sportašu Ivici Kostelić uručio je Perica Bukić, član Vijeća HOO-a i predsjednik Kluba hrvatskih olimpijaca. Posebnu sponzorsku nagradu u ime Diners Cluba, tradicionalnog poslovnog partnera HOO-a, uručio je direktor Žarko Kraljević.

| VALENTINA SRŠA I MARIN MIŠURA – NAJVEĆE NADE Najvećim nadama među mladim sportašima proglašeni su bacačica kladiva Valentina Srša svjetska prvakinja za mlađe juniorke i jedriličar Marin Mišura koji je dvostruki, svjetski i europski juniorski prvak u klasi finn. Uz njih, za naslov najvećih sportskih nada kandidirani su mladi sportaši redom osvajači jedne od medalja na EP ili SP; skijašica Ana Jelušić,karatistica Jelena Kovačević, streličarka Ivana Buden, ženska kadetska odbojkaška reprezentacija, plivač Aleksej Puninski, jedriličar Tonči Stipanović, atletičari Martin Marić i Željko Vincek. Priznanje HOO-a mladim sportašima uručio je član Vijeća HOO-a Vlatko Škiljo. Novčanu naknadu Privredne banke Zagreb za Valentinu Sršu uručio je Dinko Lucić dok je Marinu Mišuri u ime Allianz ZB uručio Krešimir Gjenero. |

STOLNOTENISAČICE I RUKOMETAŠI EKIPE GODINE U konkurenciji reprezentacija u karateu, stolnom tenisu, streljaštvu (samostrel) te odbojkaškoj reprezentacije Sveučilišta u Osijeku za žensku ekipu godine proglašena je stolnoteniska reprezentacija u sastavu; Tamara Boroš, Andrea Bakula, Sandra Paović i Cornelia Vaida. Plaketu u ime HOO–a, Tamari Boroš uručio je Marko Ćurković, član Vijeća HOO-a. Donatorsku nagradu u ime naftne kompanije INA-e, stolnoteniskoj ekipi uručio je direktor službe promotivnih aktivnosti INA-e Mijo Ivurek. Najuspješnija muška ekipa su svjetski prvaci za 2003. - rukometna reprezentacija ujedno i najuspješniji promicatelji Hrvatske u svijetu na čelu s Linom Červarom koji je istodobno proglašen najuspješnijim trenerom. Priznanje HOO-a koje je u ime momčadi preuzeo bivši reprezentativac Božidar Jović uručio je dopredsjednik HOO-a Ivo Goran Munivrana,. Posebnu sponzorsku nagradu Agrokora uručio je izvršni direktor projekata Ante Todorić. Za naslov najuspješnije muške ekipe uz rukometnu, konkurirali su vaterpolska i kajakaška reprezentacija sa srebrnim medaljama na EP, veslački dvojac sa srebrom na SP, te boćarska reprezentacija u štafetnom izbijanju s brončanom medaljom na SP-u.

| MARIJA IVEKOVIĆ NAJUSPJEŠNIJA MEĐU SPORTAŠIMA S INVALIDITETOM U konkurenciji sportašica i sportaša s invaliditetom, naslov najuspješnije stekla je atletičarka Marija Iveković, koja je osvojila zlatnu medalju u petoboju i srebrnu medalju u skoku udalj na Svjetskom prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe. Mariji Iveković konkurirali su osvajači medalja s EP za osobe s invaliditetom, Dragan Rakić, stolnotenisač, Miroslav Matić, bacač diska, Milka Milinković bacačica kugle, Goran Žeželj, trčanje 100m i Mihovil Španja, plivač s tri medalje u Europskom kupu za osobe s invaliditetom. Priznanje za sportski uspjeh, sportašici Mariji Iveković uručio je član Vijeća HOO-a Josip ??ufika, a sponzorsku novčanu nagradu u ime Hrvatske udruge poslodavaca predao je Bernard Jakelić.