Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša i direktor Ureda za lokalni sport Josip Čop bili su u ime Hrvatskog olimpijskog odbora u petak, 7. veljače 2003. na proglašenju najuspj...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša i direktor Ureda za lokalni sport Josip Čop bili su u ime Hrvatskog olimpijskog odbora u petak, 7. veljače 2003. na proglašenju najuspješnijih samoborskih sportaša u 2002. godini koju su upriličili sportski i politički djelatnici Samobora i Samoborskog športskog saveza na čelu s predsjednikom Darkom Šimuncem i glavnim tajnikom Juroom Horvatom. Za najbolju sportašicu izbrana je alpska skijašica Nika Fleiss, članica Skijaškog kluba Samobor koja osvojila 12. mjesto na Olimpijskim igrama u Salt Lake City 2002. Najbolji sportaš dolazi iz redova karatista, Davor Mrzak koji je osvojio sedmo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu.

U konkurenciji najuspješnijih ženskih ekipa izabrane su rukometašice RK «Samobor» koje su treće u II hrvatskoj ligi, dok su sportaši Karate klub «Samobor Anindol», za četvrto mjesto na Europskom klupskom prvenstvu, proglašeni za najbolju mušku ekipu. Izražavajući zadovoljstvo zbog iznimno dobre suradnje u stvaranju sportskih rezultata, čelnici Samoborskog sportskog saveza, uručili su Hrvatskom olimpijskom odboru i Uredu za lokalni sport posebnu priznanje za doprinos afirmaciji sportskog i olimpijskog ideala kod najmlađeg uzrasta projektom Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske. Prema ocjeni domaćina, dragocjenost projekta je u kreiranju odgojnih i edukativnih značajki sporta kod mladih natjecatelja koji uče sportsko nadmetanje, navijanje i fair play odnos.