Izbor najuspješnijih športaša

U znak priznanja za sportski rezultat u međunarodnoj sportskoj konkurenciji i doprinos u afirmaciji hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor jednom godišnje u konkurenciji nomiranih, proglašava najuspješniju sportašicu i sportaša, najuspješniji ženski sastav i mušku momčad ili posadu, najveće nade hrvatskog sporta, najuspješnijeg trenera i najuspješnijeg promicatelja Hrvatske u svijetu.

Opširnije ...

Najuspješnija sportašica i sportaš 2020. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su Matea Jelić (taekwondo) i Tonči Stipanović (jedrenje). Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj karate reprezentaciji, a naslov najuspješnije muške ekipe hrvatskoj teniskoj reprezentaciji u Davisovu kupu. U kategoriji najuspješnijih štafeta, parova i posada laureati su veslači Martin i Valent Sinković. Najuspješniji treneri u izboru HOO-a su Toni Tomas (taekwondo), Nikola Bralić (veslanje) i Vedran Martić (tenis). HOO-ovu Nagradu za fair play dobili su Goran Jukić i Hrvatski školski sportski savez.

Najuspješnija sportašica i sportaš 2020. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su Karla Prodan (judo), Matea Jelić (taekwondo) i Tonči Stipanović (jedrenje). Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, a najuspješnije muške ekipe također hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. U kategoriji štafeta, parova i posada laureati su veslači Martin i Valent Sinković. Najuspješniji treneri u izboru HOO-a su Jozo Jakelić (jedrenje) i Nenad Šoštarić (rukomet). Za najvećeg sportskog promicatelja izabrana je Hrvatska nogometna televizija (HNTV). 

Najuspješnija sportašica i sportaš 2019. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić. Naslov najuspješnije ženske sportske ekipe pripao je hrvatskoj kuglačkoj reprezentaciji, a najuspješnije muške ekipe hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji. U kategoriji štafeta, parova i posada laureati su veslači Martin i Valent Sinković. Najuspješniji trener u izboru HOO-a je Nikola Bralić. Za najvećeg sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu izabran je Luka Modrić.