Topusko, 2. studenoga 2022. - Partner hrvatskih olimpijaca i paraolimpijaca za mobilnost, tvrtka Toyota Croatia, i mreža ovlaštenih Toyota partnera u Hrvatskoj uručili su donaciju Srednjoj školi Topusko. Podrška u obliku novčanih sredstava i informatičke opreme uručena je u skladu s društveno odgovornim poslovanjem i Toyotinom globalnom inicijativom Beyond Zero, čiji je cilj graditi održivi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen.

- Odluka da podržimo Srednju školu Topusko rezultat je naših nastojanja da pomognemo lokalnoj zajednici. S druge strane, Topusko je mjesto u kojem tradicionalno organiziramo sportske susrete za sve zaposlenike velike Toyota obitelji u Hrvatskoj. Siguran sam da će ova podrška olakšati svakodnevne izazove i ograničenja s kojima se susreću djelatnici škole i učenici, te ujedno priliku da se zahvalim i ovlaštenim Toyota trgovcima/serviserima na sudjelovanju u prikupljanju donacije - prilikom uručivanja donacije izjavio je direktor tvrtke Toyota Croatia Krešimir Bago.

Srednja škola Topusko je strukovna škola u kojoj se obrazuju učenici za zanimanja fizioterapeutski tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar, slastičar, instalater kućnih instalacija i automehaničar. Školu trenutačno pohađa 225 učenika iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije te dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije, a veliki broj učenika dolazi iz potresom pogođenih područja.

- Obilaskom naše škole, uočavanjem problema s kojima se svakodnevno susrećemo i davanjem doprinosa u njihovom rješavanju Toyota pruža primjer društveno odgovornog poslovanja koje ostavlja pozitivan trag u zajednici. Živimo u vremenima gospodarske krize, sveprisutne nejednakosti i siromaštva stanovništva te orijentacije na potrošački mentalitet, stoga ova akcija daje pozitivan primjer razvoja društvene svijesti i socijalne osjetljivosti u smjeru brige za „malog“ čovjeka - izjavila je prilikom uručivanja donacije ravnateljica Srednje škole Topusko Željka Gajdek te dodala:

- Sredstva dobivena ovom donacijom uložit ćemo u opremanje školskih kabineta i radionica, što će doprinijeti poboljšanju kvalitete nastave te time utjecati na povećanje kompetencija s kojima učenici naše škole izlaze na tržište rada. Zahvaljujemo Toyoti i ovlaštenim Toyota partnerima na pomoći i brizi da svijet u kojem živimo postane bolje mjesto, a mladi ljudi kroz njega kroče sigurnim stazama. (toyota/hoo)