Ispis

Poreč, 16. listopada 2021. - Drugog dana 5. izdanja porečkog Sport Festa (15. - 17. listopada) u konferencijskom dijelu nastupili su brojni govornici, a među njima i dvostruki zlatni veslački olimpijac Martin Sinković, koji je govorio na temu “Kako je biti olimpijac i uspjeti ostati na vrhu”.

Predstavnik tvrtke Allianz Marko Vukojević nastupio je na panelu “Olimpijski marketing” i otkrio tajne uspjeha na tom području, dok je slavni nogometaš Ivan Klasnić podsjetio na svoj iznimno težak zdravstveni put - i životni uspjeh.

- Biti olimpijac je nešto više od biti sportaš. To je odgovornost i čast, a svatko bi trebao težiti osnovnim olimpijskim vrijednostima. Mi zaista to živimo u punom smislu te riječi! Uvijek težimo apsolutnom savršenstvu, a mislimo da to možemo postići u dvojcu na pariće - istaknuo je Martin Sinković tijekom iznimno zanimljivog panela, dotaknuvši se pritom i posljednjih Olimpijskih igara kao i planova za budućnost.

Govoreći o olimpijskom marketingu, direktor ključnih kupaca i partnera tvrtke Allianz Marko Vukojević, kazao je kako je cilj njihove tvrtke biti glavni osiguratelj sporta u Hrvatskoj i globalno - kako olimpijskog, tako i paraolimpijskog sporta.
Istaknuo je i odlične rezultate Allianzova podcasta “Na entu”, tijekom kojeg su olimpijci i paraolimpijci prikazani u sasvim novom svjetlu od onog uobičajenog.
- Naše sponzorstvo uključuje i naše zaposlenike jer želimo da cijela tvrtka živi olimpijske vrijednosti - istaknuo je Vukojević.

U subotnjrm dijelu konferencijskog programa za govornicu su također stali i Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Ivan Herak, Marijan Kustić i gost iznenađenja - Ivan Klasnić.

Proslavljeni nogometni reprezentativac pojasnio je kako danas u 42. godini živi s četvrtim bubregom u sebi, nakon što je nekoliko tjedana imao majčin, potom gotovo cijelo desetljeće očev presađeni bubreg, a već četiri godine nositelj je bubrega nepoznate preminule ženske osobe. Klasnić je poručio da svi oni koji nisu znali cijeniti život, barem sada dok traje pandemija koronavirusa, počnu ga cijeniti kao najveće blago.

I drugi dan Sport Festa obilovao je natjecanjima i drugim popratnim sadržajima koji su bili mamac za brojne posjetitelje. (hoo)

 

DODATAK:

Tonske izjave Martina Sinkovića i Marka Vukojevića: https://we.tl/t-gjKr64PbC8

Video izjave M. Sinkovića i M. Vukojevića (sirovina): https://we.tl/t-w9e9ninqII

Pokrivni kadrovi: https://we.tl/t-sdNU1MCjn7