Ispis

Zagreb 15. rujna 2021. - U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) Turistička zajednica Grada Zagreba (TZGZ) pokrenula je nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebu: sport.infozagreb.hr.

Pokretanje novog servisa tempirano je upravo u vrijeme kada se u Zagrebu održala jedna od najstarijih i najvećih sportskih manifestacija u gradu, 71. Memorijal Borisa Hanžekovića, a nakon sjajnih rezultata naših olimpijaca i paraolimpijaca u Tokiju.

S obzirom na sve veći značaj našeg glavnog grada kao suvremenog sportskog središta te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma, stranice obuhvaćaju pregled aktualnih sportskih događanja, popis sportskih i rekreacijskih objekata i dvorana, prijedlog aktivnosti te povijesni osvrt na bogatu zagrebačku i hrvatsku sportsku povijest.

- U organizaciji brojnih sportskih događanja, Hrvatska se pokazala kao izvrstan domaćin, a uprava takva događanja svakodnevno doprinose i potpunijoj te raznovrsnijoj turističkoj ponudi. Razvojem sportskog turizma doprinosimo i razvoju cjelogodišnjeg turizma, stoga pozdravljam ovakvu suradnju Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora, čime će turisti, posebice ljubitelji sporta, na jednom mjestu imati prilike saznati sve informacije o aktualnim sportskim događanjima te bolje upoznati zagrebačku, odnosno hrvatsku povijest sporta. Ovim putem sve organizatore sportskih i drugih događanja još jednom pozivam na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, a turiste na odgovorno uživanje u bogatoj turističkoj ponudi Zagreba i Hrvatske - izjavila je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

- Zagreb i sport vole se javno i ta ljubav daje sjajne rezultate na ponos svih građana naše metropole. Osim impresivnih rezultata zagrebačkih sportašica i sportaša koji promoviraju grad, i turistički učinci ostvareni kroz sportske priredbe itekako su dio ove priče o uspjehu. Gotovo svake godine imamo i sportske događaje koji bitno utječu na popunjenost turističkih kapaciteta u Zagrebu, a oni već etablirani i svjetski poznati, poput Snježne kraljice ili Hanžeka, čine to dugi niz godina. Kao višegodišnjoj europskoj prijestolnici turizma u vrijeme adventskih događaja, sljemenska Snježna kraljica daje Zagrebu dodatan šlag na turističke atraktivnosti u tom razdoblju godine. Obnovljeni RŠC Jarun također nudi priliku za velike sportske događaje europske i svjetske razine pa vjerujem da ćemo uskoro i o njemu više govoriti u kontekstu sportske ponude i sportskog turizma. I brojni manji sportski događaji s dugom tradicijom također znatno obogaćuju sportsku ponuda Zagreba, koja je uistinu raznovrsna i imati je objedinjenu na jednom mjestu za svaku je pohvalu - naglasio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

- TZGZ razvija sportski turizam kao posebni oblik turističke ponude koji doprinosi stvaranju nove, kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu. Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim priredbama, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja. Naše stranice objedinjuju na jednom mjestu cjelokupnu zagrebačku sportsku ponudu, pružajući, tako, potrebne informacije na pregledan, učinkovit i efikasan način. Osim toga, nove stranice predstavljaju platformu za konkretne promotivne aktivnosti koje ćemo pojačati i s novim promotivnim filmom posvećenom sportu u Zagrebu. Čestitam ovim putem svim našim olimpijcima i paraolimpijcima na sjajnim uspjesima postignutim na Igrama u Tokiju, gdje smo opet pokazali da, iako smo mala zemlja, možemo postići velike sportske, kao i turističke uspjehe - dodala je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Internetske stranice dostupne su na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, talijanskom i, naravno, hrvatskom, a navigacija je osmišljena po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživati. Za potrebe promocije Zagreba kao idealne sportske destinacije izrađen je i prigodni film koji je dostupan na službenom YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST kao i na web stranicama: https://sport.infozagreb.hr/       (tzgz/hoo)