ZAGREB, 11. prosinca 2007. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i predsjednik Uprave DIOKI d.d. Zdenko Belošević te član Uprave Leo Dolezil, potpisali su jednogodišnji ugovor...

ZAGREB, 11. prosinca 2007. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i predsjednik Uprave DIOKI d.d. Zdenko Belošević te član Uprave Leo Dolezil, potpisali su jednogodišnji ugovor o donaciji u iznosu 96.000,00 kuna. DIOKI Grupa prepoznala je napore olimpijskih sportaša koji predstavljaju Hrvatsku u svjetskim okvirima te se aktivno uključila u poboljšanje njihovih uvjeta za rad.

Nastavak je to društveno odgovornog poslovanja koje se provodi u posljednje tri godine kroz sponzoriranje zdravstvenih te kulturnih ustanova, ali i vrhunskih sportskih projekata. Za tu namjenu su DIOKI na zagrebačkoj i DINA- Petrokemija u Primorsko goranskoj županiji u posljednje tri godine donirali više od tri milijuna kuna. Nedavno se DIOKI d.d uključio i u aktivnosti koje promiču vrhunske sportske rezultate pa su tako kroz sponzorski ugovor podržali našeg vrsnog riječkog jedriličara Marina Lovrovića u nastojanju da ostvari plasman na Olimpijske igre u Pekingu slijedeće godine.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio se novom donatoru HOO-a što su kao društveno odgovorna kompanija prepoznali važnost ulaganja u hrvatski sport. "U DIOKI Grupi i sami smo svjesni koliko je potrebno uložiti znanja i truda da bi se ostvarilo neko dobro postignuće, pogotovo u međunarodnom okruženju. Od samih početaka od prije gotovo 50 godina, prisutni smo na svjetskom tržištu plastike boreći se s konkurencijom prije svega kvalitetom i asortimanom naših proizvoda. I to je svojevrsno natjecanje u kojem opstaju dobri, uporni i fer akteri koji su spremni u svakom trenutku ulagati u svoje usavršavanje, a gube oni koji to nisu. Upravo takva nastojanja prepoznali smo u Riječaninu Marinu Lovroviću, jedriličaru i potencijalnom Olimpijskom kandidatu. Stoga je za DIOKI slijedeći logičan korak bio pristupiti hrvatskoj olimpijskoj obitelji i na taj način podržati Marina, ali i sve ostale vrijedne sportaše", izjavio je Zdenko Belošević.