Ispis

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima u skladu s sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora..

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na HOO stranice www.hoo.hr .

 

Stupanj usklađenosti

Ove internetske stranice djelomično su usklađene sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.

 

Nepristupačan sadržaj

hoo.hr većim je dijelom usklađena sa Zakonom o pristupačnosti, a iznimke od usklađenosti očituju se u sljedećem:
• nazivi pojedinih poveznica trebali bi konkretnije specificirati sadržaj koji se iza njih nalazi
• neki od PDF dokumenata nisu čitljivi čitačima ekrana jer su ponuđeni u slikovnom obliku koji čitači ekrana ne mogu pročitati
• video sadržajima nedostaju titlovi

 

Podizanje razine pristupačnosti

U daljnjoj nadogradnji web stranica nastojat će podići razinu pristupačnosti u najvećoj mogućoj mjeri nastojeći implementirati preporuke za unaprjeđenje pristupačnosti.

 

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 18. kolovoza.2020., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Izjava je zadnji put preispitana 23.rujna 2020.

 

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite vezane uz pristupačnost HOO web stranica korisnici mogu uputiti.

e-poštom:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

telefonom: +385 1 3650576

telefaksom: +385 1 3659600

putem službene Facebook stranice https://www.facebook.com/Hrvatskiolimpijskiodbor

poštom:, HOO Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sata.

HOO je dužan na upit, obavijest ili zahtjev korisnika vezano uz osiguravanje pristupačnosti odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti, odnosno zahtjeva ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev.

 

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .