Zagreb, 23. rujna 2016. - U Kulturnom centru u zagrebačkoj Dubravi od 19. rujna organizirana je izložba poštanskih maraka posvećenih olimpijcima i olimpijskim odličjima s naglaskom na sugrađane iz Dubrave, aktualne osvajače medalja u Riju 2016. - zlatnu Sandru Perković (disk), zlatnog Josipa Glasnovića (streljaštvo/trap), te bronačnog Filipa Hrgovića (boks). S njima u društvu je i Martina Zubčić brončana iz Pekinga 2008. (taekwondo).


Pod nazivom Rio 2016 "Dubrava - olimpijska velesila" filatelistička izložba poštanskih maraka posvećena osvajačima olimpijskih odličja, sa oko 4.000 različitih maraka s olimpijskim motivima, pokazala je pravo bogatstvo hrvatske filatelističke discipline koju njeguje Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM) pod vodstvom Ivana Librića, predsjednika Društva. Prve hrvatske olimpijske marke izdane su 1992. godine u povodu prvog nastupa hrvatskog sportaša pod vlastitim stijegom na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. kazao je Librić i najavio da će HDOFM ovake izložbe posvećene olimijskoj ideji organizirati i u drugim gradovima Hrvatske. Partner u projektima je Hrvatska olimpijska akademija zadužena za projekte promicanja olimpijskih vrijednosti u Hrvatskoj.


Na popisu izlagača na Izložbi u Dubravi su; Sanda Čermak (boks) Ivan Librić (U ritmu Rija, Olimpijske medalje, žena na olimpijskim igrama i olimpizam) Luka Librić (Hrvatske olimpijske medalje 1992.- 2012.) Radivoje Marković (Rio 2016.) Krešimir Poić (Vaterpolo), Nikola Turk (Atletika) Gordan Turudija (Pierre de Coubertin, Sportovi olimpijskih igara i Hrvoje Turudija (veslanje)).
(hoo/rj)