Zagreb, 2006. - Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i istaknuti televizijski novinar, te predsjednik Komisije za informiranje i izdavaštvo HOO-a Jura Ozmec, imenovan je dopredsjednikom Europske udruge sportskih novinara (UEPS) u mandatnom razdoblju od četiri godine.

Za čelnog čovjeka ove ugledne novinarske institucije, čiji je kongres održan početkom travnja u Dublinu, izabran je Poljak Jerzy Jakobsche. Imenovanje Jure Ozmeca na tako visoku poziciju europskog udruženja sportskih novinara prvo je imenovanje jednog hrvatskog novinara uopće. Tim povodom predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su Ozmecu čestitku u kojoj stoji;

U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo Vam iskrene čestitke povodom Vašeg izbora za dopredsjednika Europske udruge sportskih novinara. Iznimna je to čast i povjerenje kako za Vas osobno, tako za rad i djelovanje Hrvatskog zbora sportskih novinara ugledne članice HOO-a. Na čast nam je svima međunarodno priznanje Vašeg profesionalnog znanja, iskustva i rezultata rada. Želimo Vam puno uspjeh u obavljanju ove odgovorne i časne funkcije.