Ispis

Zagreb, 15. travnja 2005. - Uz nazočnost pomoćnice ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH Romane Caput Jogunice, predsjednika i v.d. glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše i Josipa Čopa, Hrvatski zbor sportskih novinara, u petak 15. travnja 2005. godine u Novinarskom domu, dodijelio je godišnje nagrade za 2004. godinu hrvatskim sportskim novinarima.

 

Nagradu za najbolju press službu, dobio je Damir Tabaković press attache Hrvatskog olimpijskog odbora na Olimpijskim igrama u Ateni. Nagrade za životno djelo dobili su snimatelj HTV-a Božidar Jovanović, novinar Večernjeg lista Branimir Vukina i novinar Hrvatskog radija Fredi Kramer. Godišnja nagrada za suradnju s medijima pripala je tenisaču Ivanu Ljubičiću, a doajen hrvatskog televizijskog novinarstva Milka Babović dobila je posebnu nagradu za 55 godina u sportu.

Nagradu za izdavaštvo dobili su autori knjige "Zlatna košarka Mirka Novosela" Zoran Kovačević i Milorad Bibić, a nagrada za najboljeg fotoreportera pripala je fotoreporteru Hine Damiru Senčaru. Nagradu za radijsko novinarstvo dobio je novinar Hrvatskog radija Krešimir Čampa, a za televizijsko novinarstvo urednik sportske redakcije HTV-a Željko Vela. Dražen Pinević, novinar jedinih hrvatskih dnevnih sportskih novina, dobio je nagradu za pisano novinarstvo. Urednik sportske redakcije Večernjeg lista Robert Šola dobio je nagradu za urednika godine. (hoo)