ZAGREB, 5. ožujka 2018.- Na tradicionalnoj svečanosti u sklopu godišnjeg sabora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) prestižnu Nagradu novinar godine iz ruku predsjednika HOO-a Zlatka Mateše primio je Marko Cvijanović iz riječkog Novog lista.

Uručene su i dvije Nagrade za životno djelo – bivšoj novinarki i urednici regionalnih izdanja Sportskih novosti Ankici Jagodar te posthumno novinarskoj legendi Tomislavu Židaku, dvostrukom laureatu godišnjih priznanja HZSN-a, koji nas ja napustio u travnju 2017. godine. Židakovoj supruzi Snježani, nagradu je predao glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, što je ispunjena dvorana Novinarskog doma u Zagrebu nagradila dugotrajnim pljeskom.
Priznanje HZSN za fotografiju dobio je fotoreporter Pixsella Goran Stanzl koji je prošlu godinu, između brojnih vrhunskih uradaka, obilježio svevremenskom fotografijom slavlja Luke Modrića nakon pobjede nad Grcima.
Priznanje za lokalno novinarstvo pripalo je Darku Pribaniću iz Ogulina, za TV reportažu HTV-ovu novinaru Edinu Mahmuljinu, dok je novinar portala Goal.hr Hrvoje Tironi nagrađen u kategoriji intervjua. Posebno priznanje za suradnju s medijima dobio je svjetski gimnastički prvak Tin Srbić, a priznanje za najbolju press službu - Rukometnom klubu PPD Zagreb - uručeno je glasnogovorniku Goranu Rokniću.
Na kraju svečanosti HZSN-a predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša zahvalio je predstavnicima „sedme sile“ na praćenju hrvatskog sporta:
- Cijenimo vaš rad i znamo da nije nimalo jednostavan. Svaki sportski rezultat je važan, u njega je uložen neki trud i znamo da nije lako prezentirati sva ostvarenja iz čak 86 sportova. U budućnosti će hrvatski sport imati problem s demografijom, jer nam je baza sve manja, prošle godine upisano je 60 razreda manje i to je nešto s čim ćemo se svi skupa morati suočiti… Čestitam svim laureatima na prestižnim priznanjima! (hoo/vk)