Zagreb, 31. prosinca 2017. - Na kraju još jedne uspješne sportske godine tradicija nalaže i valoriziranje novinarskih postignuća u prošlih 365 dana, a na nacionalnoj razini to je u domeni strukovne udruge koja je i jedan od osnivača HOO-a.

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na svojoj je prosinačkoj (18.) sjednici otvorio natječaj za novinarske nagrade, na kojem mogu sudjelovati svi aktualni članovi HZSN-a.
Kandidature s kraćim obrazloženjem mogu se slati za Nagradu za novinara godine, Nagradu za životno djelo te brojne druge kategorije, primjerice - za najbolji intervju, komentar i osvrt, radijsko i TV novinarstvo, za najbolju fotografiju, za najbolju press-službu, za primjerenu suradnju sportašice, sportaša ili sportske udruge s medijima i sl.
O lauretima će odlučivati izborno povjerenstvo HZSN-a u sastavu: Robert Valai (predsjednik), Ivana Lukačić Krajina, Lovorko Magdić, Branko Stipković i Anton Samovojska (članovi).
Prijave se primaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 20. siječnja 2018. godine, a proglašenje laureata bit će 5. ožujka 2018. u Novinarskom domu u Zagrebu.
Strukovna udruga sportskih novinara podsjeća i na to da svi zainteresirani mogu obnoviti članstvo (ili prvi put se učlaniti) u HZSN za dvogodišnje razdoblje 2018. - 2019., te pristupiti članstvu AIPS-a za 2018. godinu. Obrazac i podaci o produljenju ili novom članstvu nalaze se na Internet stranici Hrvatskog zbora sportskih novinara: www.hzsn.hr. (hzsn/hoo/vk)