Zagreb, 24. studenoga 2021. - Unatoč činjenici da kineziolozi kod nas odlično surađuje, o čemu svjedoče i gotovo tri desetljeća organiziranja Ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske, u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potpisan je Ugovor o međusobnoj suradnji između relevantnih predstavnika kineziološke struke i pridruženih partnera.

U ime inicijatora novog vida suradnje - Hrvatskog kineziološkog saveza, ugovor je potpisao predsjednik Goran Leko, a u ime domaćina - Hrvatskog olimpijskog odbora - glavni tajnik Siniša Krajač. Supotpisnici su predstavnici visokoobrazovnih ustanova: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (zastupao ga je dekan Tomislav Krističević), Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu (dekan Damir Sekulić), Kineziološki fakultet Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku (dekanica Vesnica Marinović) te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (članica Uprave fakulteta Višnja Rajić u ime dekana Siniše Opića). Ugovoru o suradnji potpisom se pridružila i Agencija za odgoj i obrazovanje, zastupana po ravnateljici Dubravki Brezak Stamać, a to će uskoro i učiniti i Sportski savez Grada Zagreba, čiji je predsjednik Vjekoslav Šafranić nazočio sastanku u HOO-u.
Zahvaljujući nazočnima na odazivu i na dosadašnjoj suradnju u organizaciji Ljetnih škola kineziologa RH, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko izrazio je želju da obljetničko 30. izdanje Ljetne škole kineziologa bude organizirano kao najveći međunarodni skup kineziologa u Hrvatskoj. Pojasnio je da će ovim ugovorom svih sedam potpisnika kao partneri-suorganizatori sudjelovati u Programskom odboru budućih Ljetnih škola kineziologa, te da je ugovor temelj za podizanje kvalitete tog događaja.

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač iznova je ukazao na važnost kineziološke struke koja je neiscrpno izvorište naših trenera. No, naglasio je i to da se u aktualnoj, iznimno lošoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj, mora paziti da niti jedno sportski nadareno dijete ne prođe „ispod radara“.
Svi potpisnici su izrazili zadovoljstvo ugovorom o međusobnoj suradnji i najavili zanimljive teme za nova izdanja Ljetnih škola kineziologa RH. (hoo/vk)