Zagreb, 17. veljače 2022.- Vodeća imena sveučilišnog sporta u Hrvatskoj okupila su se 16. veljače u Zagrebu na sjednici skupštine Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS), na kojoj su izabrani novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, uključujući i novog predsjednika HASS-a.

 

Nakon 16 godina na čelu HASS-a, od predsjedničke dužnosti oprostio se Zrinko Čustonja, a na prijedlog Zagrebačkog i Riječkog športskog sveučilišnog saveza, skupština je za novog predsjednika izabrala Harisa Pavletića, dosadašnjeg dopredsjednika Saveza. Pavletić je trenutačno i prvi dopredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). Uz članove Izvršnog odbora, izabrani su i članovi Nadzornog odbora (Ivan Grgurević, Dubravko Ižaković i Toni Batinić). 

Skupštini su nazočili te se okupljenima obratili državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, izaslanik Predsjednika Republike Željko Jovanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te glavni tajnik EUSA-e Matjaž Pečovnik.

Novo vodstvo predstavilo je planove i ciljeve, a na sjednici je prihvaćen i plan i program za 2022. godinu. Jedan od noviteta koji nas ubrzo očekuje u HASS-u je UniSport Digital, projekt koji uključuje novu web stranicu, mobilnu aplikaciju te sustav za registraciju i vođenje natjecanja. (hass/hoo)  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita novom predsjedniku Harisu Pavletiću, kao i svim novoizabranim članovima HASS-ovih upravljačkih tijela, želeći im uspješan četverogodišnji mandat.