Zagreb, 21. studenoga 2019. - Na prošlotjednoj izbornoj skupštini Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU), održanoj u Torinu (Italija), kandidat Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS), Marko Žunić, izabran je za člana Izvršnog odbora FISU-a. Vodeće (egzekutivno) tijelo FISU-a sastavljeno je od 15 članova iz svih dijelova svijeta, točnije - iz država s pet kontinenata. Na skupštini su izabrani i čelnici FISU-a - predsjednik je Oleg Matytsin iz Rusije, a prvi dopredsjednik Švicarac Leonz Eder.

Podsjetimo, Marko Žunić je kao glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. godine izabran u FISU-ov Međunarodni odbor za nadzor - CIC (International Control Committee) za razdoblje od 2016. do 2019. godine, a po isteku tog mandata uslijedilo je novo priznanje. Članstvom u Izvršnom odboru FISU-a moći će pridonijeti daljnjem razvoju i pozicioniranju hrvatskog studentskog sporta na svjetskoj razini.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Marku Žuniću na novom promaknuću, koje predstavlja i veliko priznanje HASS-u, krovnoj udruzi studentskog sporta u Hrvatskoj!