Ispis

Do početka 2007. godine, Hrvatski olimpijski odbor će pokrenuti tri nova razvojna programa kojima bi se svaki sportaš, koji rezultatski ispunjava kriterije programa, financijski pratio na svom razvo...

Do početka 2007. godine, Hrvatski olimpijski odbor će pokrenuti tri nova razvojna programa kojima bi se svaki sportaš, koji rezultatski ispunjava kriterije programa, financijski pratio na svom razvojnom putu - od najmlađih dobnih kategorija do trenutka kada postaju vrhunski sportaši, olimpijci. Prijedlozi dva nova programa, naći će se na dnevnom redu 26. sjednice Vijeća HOO-a koju je predsjednik Zlatko Mateša sazvao za ponedjeljak 23. listopada 2006. godine. Također, članovi Vijeća donijet će odluku o izmjenama i dopunama Odluke o razvrstavanju sportaša u kategorije olimpijskih kandidata za XXIX. Igre olimpijade Peking 2008.

Dva postojeća razvojna programa, Individualni program posebne skrbi o mladim sportašima i Program sufinanciranja rada trenera, također će doživjeti promjene - predloženi su novi sportaši korisnici Individualnog programa te trener badmintona kao korisnik programa Angažiranja trenera. Vijeće će odlučivati i o nizu zahtjeva za suglasnost, pokroviteljstvo i financijsku potporu nacionalnih sportskih saveza za organizaciju velikih sportskih priredbi u hrvatskoj.