Predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Patrick Hickey, koji u Zagrebu boravi povodom proslave 15 godina postojanja Hrvatskog olimpijskog odbora, u subotu je bio gost Vijeća HOO-a, gdje je iz...

Predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Patrick Hickey, koji u Zagrebu boravi povodom proslave 15 godina postojanja Hrvatskog olimpijskog odbora, u subotu je bio gost Vijeća HOO-a, gdje je izrazio svoje veliko zadovoljstvo boravkom u Zagrebu i zahvalu domaćinima na toploj dobrodošlici. Inače, posjet Hrvatskoj i HOO-u prvi je službeni posjet Patrica Hickeyja jednom nacionalnom olimpijskom odboru od kada je u kolovozu izabran za predsjednika EOC-a.

U svom obraćanju Vijeću HOO-a, Hickey je odao priznanje hrvatskim sportašima koji postižu vrhunske svjetske rezultate u svim dobnim uzrastima na raznim međunarodnim sportskim natjecanjima. Osvrnuo se i na jednu od odrednica svog predsjedničkog programa, Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), natjecanju na kojem nastupaju sportaši u dobi od 14 do 18 godina, rekavši kako je ono iznimno bitno u razvoju mladih sportaša koji tako stječu prijeko potrebno iskustvo za Olimpijske igre. Pritom je naglasio kako bi u budućnosti volio vidjeti i Hrvatsku kao organizatora EYOF-a na kojem u prosjeku nastupa 3000 sportaša u 10 sportova.