Točno prije petnaest godina, 10. rujna 1991. godine u zagrebačkom hotelu Esplanade održana je osnivačka sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora gdje je za prvog predsjednika izabran Antun Vrdoljak, da...

Točno prije petnaest godina, 10. rujna 1991. godine u zagrebačkom hotelu Esplanade održana je osnivačka sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora gdje je za prvog predsjednika izabran Antun Vrdoljak, danas počasni predsjednik HOO-a i član Međunarodnog olimpijskog odbora. Tim povodom Hrvatski olimpijski odbor će 10. rujna 2006. godine svečanim programom obilježiti 15-godišnjicu postojanja.

U nedjelju, 10. rujna održat će se svečana sjednica Vijeća HOO-a kojoj će nazočiti i predsjednik i glavni tajnik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Patrick Hickey i Raffaele Pagnozzi, a posebna priznanja bit će uručena prvom sazivu Vijeća i Nadzornog odbora HOO-a. Prije svečanog ručka, posebna priznanja dobit će i hrvatski sportaši osvajači olimpijskih medalja od 1992. do 2006. godine, dok će se glavna proslava održati na RŠC Jarun (otok Univerzijade) s početkom u 20:00 sati.